A nyugat-európai politikusok hozzáállása a menekültkérdéshez szerintetek is kísértetiesen emlékeztet a Harry Potter-beli Mágiaügyi Minisztérium hozzállásához Voldemort feltámadásához?
A Harry Potter negyedik része végén feltámad az ősellenség, Voldemort. Jóformán csak Harry (aki saját szemével látta) és Dumbledore (egy bölcs öreg mágus, Harry iskolaigazgatója) hiszi csak el. A Mágiaügyi Minisztérium közel egy éven keresztül egy lejáratókampányt indít Harry és Dumbledore ellen, míg végül kénytelenek elismerni az igazságot, mert Voldemort megjelenik a Minisztériumban.
Mi is védtük a határainkat a menekültektől, a Nyugat nem volt hajlandó elismerni a menekültek valódi természetét és lejáratókampányt szervezett ellenünk.
Most, hogy a musztafák megérkeztek Ausztriába, Svédországba, Németországba és elkezdték áldásos tevékenységüket, hirtelen leesett mindenkinek, hogy hatalmas szarban vannak, és abba is hagyták a lejáratást, mi lettünk az új hősök.
Van párhuzam.
Angela Merkel meg Dolores Umbridgera hasonlít.
Dolores sokat szigorított, ő már büntette is azokat, akik ki merték mondani, hogy Voldemort él.
Merkel is igyekszik szájkosarakat aggatni az emberekre.
Én a történetben Voldemortnak szurkoltam, de most nem vagyok a migránsok mellett.
Tehát nem emlékeztet.
Úgy látom te is szereted belelátni a Harry Potteres eseményeket egyes helyzetekbe:D Velem is ez a helyzet, és igen, feltűnt a dolog...
Ahogy előttem is írták, Umbridge és Merkel párhuzama is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!