Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A bevándorlók miért nem...

A bevándorlók miért nem Iránba, Kazahsztánba, Kínába, Oroszországba vagy Délkelet-Ázsiába igyekeznek? Miért ilyen idióta Európa, hogy beengedi őket?

Figyelt kérdés
Miért engedjük be őket? Én ezt egyszerűen nem értem. Szomorú, hogy szétlövik az otthonukat, de ha mindenki idejönne, akinek a hazájában háború van, akkor nem férnénk el a sok menekülttől. Miért kell Európáig eljönni, ha egyszer egy menekült arra jogosult, hogy biztonságos országban kérvényezzen menedéket és ilyen egy csomó van közelebb hozzájuk? És Európa miért nyalja a seggüket? Miért asszisztálunk nekik? Kinek hiányzik, hogy több millió analfabéta jöjjön ide, akik azt se tudják, melyik országban vannak, és akik, mikor rájönnek, hogy itt se lesz aranyéletük, radikalizálódni fognak és nagy valószínűséggel konfliktuszónává változtassák egész Európát? Miért érzi mindenki kötelességének, hogy mindenkit befogadjon? Mi Európa, valami menekülttábor? Az USA, Ausztrália senkit nem fogad be csak úgy, nekünk miért kell? Miért vagyunk mazochisták? Nem is értem ezt az egészet. Nógrádi György összes előadását meghallgatom, nemzetközi tanulmányok szakos vagyok, de ezt egyszerűen nem bírom felfogni. Miért hozzák el őket a vasutak és miért öleli őket mindenki a keblükre? Nem fogják fel, hogy mivel fog ez járni 10 év múlva?
2015. szept. 25. 18:05
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
27%

10

A németek fel vannak készülve a semmirekellő nyelvtudatlanok érkezésére. A magyarokon jól megedződtek. Egy átlagos gyárban nem kell tudni németül. Itt nincs annyi előítélet meg rasszizmus. A lényeg hogy szorgalmasak legyenek meg próbáljanak beilleszkedni. Aztán hogy milyen a vallása, nemzetisége, bőrszíne az senkit nem érdekel. Sok magyar is ezért futott lyukra, mert azt hitték hogy mert ők magyarok majd külön elbánásban részesülnek. Pedig nagyon nem.

2015. szept. 25. 19:29
 12/17 anonim ***** válasza:
32%

Ha Magyarországról kéne menekülni te Romániát vagy Ausztriát céloznád meg?

(A példában harmadik opció nincs. A "maradok és megdöglök sem")

2015. szept. 25. 19:51
 13/17 anonim ***** válasza:
37%

Nemzetközi tanulmányok szakon nem tanítanak olyan alapvető fogalmakat, hogy menekült és bevándorló? És komolyan, ilyen diplomatikus stílussal akarsz érvényesülni majd? Ez már az orbáni párbeszéd alkalmazása? :D

Na de akkor nézzük a tényeket, amit hasznos lenne tanulni. Hova mennek elsősorban a bevándorlók (beleértve 600 000 magyart is)?

1) Egyesült Államok

2) Oroszország

3) Németország

4) Szaúd-Arábia

5) Egyesült Királyság

6) Egyesült Arab Emírségek

7) Franciaország

8) Kanada

9) Spanyolország

10) Ausztrália

Hmm... hát ez nem annyira EU-centrikus. De nézzük a menekülteket, biztos rájuk gondoltál, hogy miért mind az EU-ba jön, igaz?

1) Jordánia

2) Pakisztán

3) Törökország

4) Szíria

5) Libanon

6) Irán

7) Kenya

8) Németország

9) Csád

10) Kína

Ej, mi a kő, ezek a fránya menekültek még menekülni se tudnak rendesen, hogy eltévesztik az EU-t...

2015. szept. 25. 20:14
 14/17 anonim ***** válasza:
51%

"Ha Magyarországról kéne menekülni te Romániát vagy Ausztriát céloznád meg? "

Mivel számomra Románia van jelenleg közelebb, ezért oda mennék, nem bumliznék át az egész országon csak azért, mert Ausztriában jobb az életszínvonal. Ha mondjuk Sopronban laknék, akkor Ausztriába mennék, ha Tatabányán akkor Szlovákiába, ha Pécsen akkor Horvátországba. Ez szerintem elég nyilvánvaló. Vagy szerinted logikus lenne az családom életét kockára tenni a jobb ellátás reményében? Sokra mennék a több juttatással, ha út közben ötvenszer agyonlőnének, nem gondolod?

2015. szept. 25. 20:54
 15/17 anonim ***** válasza:
Egyszerűen ilyen életre vágynak, ha választhatnék a demokratikus Németország vagy a Kommunista Párt vezette Kína között akkor inkább Németországot választanám.
2015. szept. 25. 21:48
 16/17 anonim ***** válasza:

"Ha Magyarországról kéne menekülni te Romániát vagy Ausztriát céloznád meg? "

Ha menekülnék? Akkor azt, amelyik közelebb van. Vagy amelyiknek a nyelvét tudom (jelen esetben tehát valszeg Ausztria). Aztán, ha tudnék, igyekeznék áttelepülni schengenen belül. De ha Ausztriába mennék is, akkor sem feketén, hanem bejelentkeznék a legközelebbi rendőrőrsön. Tudom, hogy fura, hogy én így gondolkodom, de valahogy én úgy vagyok vele, hogy ha vendégségbe megyek, se egyből a más hűtőjébe nyúlok, meg ha megmutatják nekem a venégfürdőszobát, akkor nem kezdek el balhézni, hogy nekem az kell, amit ők használnak a hálószoba mellett, ahol jacuzzi-kád is van.

"Nemzetközi tanulmányok szakon nem tanítanak olyan alapvető fogalmakat, hogy menekült és bevándorló?"

Dehogynem, a válaszaimban is tisztáztam a kettő közti különbséget. Onnantól kezdve, hogy nem az első biztonságos országban települ le, gazdasági bevándorló. Miből gondolod, hogy összemosom a kettőt?

"És komolyan, ilyen diplomatikus stílussal akarsz érvényesülni majd?"

Nem a diplomácia területén kívánok érvényesülni, ha erre gondolsz. Ez a szak csak a diploma miatt kell, aztán újraorientálódom egy teljesen más irányba. Amúgy meg itt lehetek olyan, amilyen akarok, ez egy anonim oldal. Ha tanártól kérdezek, nyilván óvatosabban fogalmazok.

"De nézzük a menekülteket, biztos rájuk gondoltál, hogy miért mind az EU-ba jön, igaz?"

1) Jordánia

2) Pakisztán

3) Törökország

4) Szíria

5) Libanon

6) Irán

7) Kenya

8) Németország

9) Csád

10) Kína "

Ezeket az adatokat szedted valahonnan, vagy csak a hasadra csaptál?

2015. szept. 26. 00:43
 17/17 anonim ***** válasza:

# 14/16 tegnap 20:54

Én inkább megkockáztatnám az utat, lévén ott tudok érvényesülni. Románia egy magyarnak - ezt te is tudod - ugyanannyi szenvedést hozna, mintha maradna...

# 16/16 ma 00:43

Igazad van, de a kérdésben nem volt szó arról, hogy miképp lépjük át a határt, ezért nem vettem bele. Az, hogy egy valós menekült (papírokkal, határon, békésen, stb.) Németországig menne, nem gondolom, hogy akkora bűn. Nyilván a jelenlegieknek ez nagyon kis százaléka, de önmagában a kérdés arról szólt, hogy miért választják egy putri helyett azt az országot, ahol van rá esély, hogy újrakezdjék az életük.

2015. szept. 26. 07:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!