Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Az emberek többsége miért...

Az emberek többsége miért hiszi azt, hogy Németország a rossz (abbik) oldalon állt a II. világháborúban?

Figyelt kérdés
Csak Lengyelországot támadta meg, amely a területeit bitorolta, nagy ügy. Csak visszaszerezte a területeit. Igaz, elfoglalta Lengyelországot, de ezt a szövetségesek is megtették Németországgal, úgyhogy ez nem érv. Ráadásul a franciák megszállás alatt tartották évekig az ipari központjukat, stb. Egyértelmű, hogy a németek álltak a jó oldalon.

2015. aug. 29. 10:14
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:
36%
Lengyelország mint agresszor... azért.. wow. Mondjuk azt is csak most tudtam meg, hogy a francia Riviéra ősi német terület és csak visszaszerezték. Mondjuk érthető, az akkori németeknél az óceán felől hideg szél fújt, ott meg meleg szél fúj. Én is jobban szeretem az utóbbit.
2015. aug. 29. 18:43
 42/50 anonim ***** válasza:

Nem volt jó oldal ebben a háborúban, ez egy teljesen értelmetlen és szükségtelen háború volt.

Ha Hitler tényleg csak Danzig és a Korridor kérdését akarta megoldani, elég lett volna, ha 1939. szept. 1-én csak erre a két területre vonultatja be a Wehrmachtot, - ebből nem lett volna háború.

Brit és francia részről is hülyeség volt a beavatkozás, sajnos szomorú dolog kimondani, de Lengyelország nem ért meg egy világháborút. Hitlernek viszont valóban nem voltak támadó, hódító szándékai Nyugat-Európa ellen.

2015. aug. 29. 19:52
 43/50 anonim ***** válasza:

# 41/42 Időpont ma 18:43

Az értelmes GYK-sok buliznak ilyenkor, vagy ennyire nem ment át a mondanivaló?

2015. aug. 29. 20:39
 44/50 anonim ***** válasza:
74%

Az értelmes GYk-sok már megunták az értetlen internetnácikat. :D

https://www.youtube.com/watch?v=6o3Cqlj6sxw

2015. aug. 29. 22:14
 45/50 anonim ***** válasza:

# 44/44 Időpont ma 22:14

És én az volnék? Nofene, nekem ez is új információ. De tényleg. Ha jobban megnézed a 41-esben egyáltalán nem védtem őket. :-)

2015. aug. 29. 23:13
 46/50 anonim ***** válasza:
61%
Félre értesz. Nem rád mondom, hogy internetnáci, hanem akik leszavaztak. Meg akik napok óta itt pátyolgatják a nácikat, és mindenféle hülyeséggel próbálják "kiharcolni" az igazukat. Bocs, ha félreérthetően fogalmaztam. :D
2015. aug. 30. 02:17
 47/50 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, hogy nagyon vissza kéne menni. Max. a francia-porosz háborúig. De azt a hadisarcot gond nélkül megfizették a franciák, és a franciák támadták meg a németeket. Elzász-Lotharingia már érdekesebb kérdés.
2015. aug. 30. 07:08
 48/50 anonim ***** válasza:

# 42 vagyok

Én sem írtam semmiféle náci szimpatizáns dolgot.

2015. aug. 30. 09:28
 49/50 anonim ***** válasza:
csak megjeölöm magamnak a topikot
2015. nov. 12. 16:49
 50/50 anonim ***** válasza:
A történelemben nincs jó és rossz oldal (ez nem egy hollywoodi film), érdekek és ellenérdekek vannak, innentől kezdve értelmetlen a kérdés. Bizonyos érdekek legitim voltát (pl. német terjeszkedés) utólag lehet és kell is objektíven bírálni, a megfelelő háttérismeretek birtokában.
2015. nov. 12. 20:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!