Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Nektek mi a véleményetek...

Nektek mi a véleményetek arról az elméletről, hogy az USA az úgymond "jófiú", míg Oroszország a "rosszfiú"?

Figyelt kérdés

Szerintetek sem ilyen sarkított az ellentét és csak a média adja így el?

Sokan jönnek az "emberi jogokkal","jobb életszínvonal","közbiztonság","demokrácia" stb...

2015. aug. 11. 15:33
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
92%
Túl sok hidegháborús filmet néztél.
2015. aug. 11. 15:38
 2/12 anonim ***** válasza:
56%
Mostanaban az ellenkezojet is gyakran hallani, bar igazabol mindketto hasonloan onzo hatalom. Persze ha valasztani lehetne, 100x inkabb az USA-ban biznek, vagy oda mennek elni, mint az oroszokhoz.
2015. aug. 11. 15:39
 3/12 anonim ***** válasza:

Ez nem elmélet, ez Hollywood. A tömegfilmek célja nem a valóság bemutatása, hanem a profit.

A felsorolt fogalmak relatívak, ha arra vagy kíváncsi, a két országban ezek miként valósulnak meg, hát mindkettőben nagyon vegyesen.

2015. aug. 11. 15:47
 4/12 anonim ***** válasza:
94%
Mindkettő "rosszfiú" , csak másképp.
2015. aug. 11. 16:07
 5/12 anonim ***** válasza:
28%
Mindkettő rossz, de létezik a kisebbik rossz fogalma. És azok az amcsik.
2015. aug. 11. 16:14
 6/12 anonim ***** válasza:
5%
Szerintem a média sem sarkítja ki ennyire, csak a te túl sok nikkelodeont nézett agyad képes így felfogni.
2015. aug. 11. 16:33
 7/12 anonim ***** válasza:
41%
Média. Gyakorlatilag arra verik magukat nyugaton hogy a keleti meg afrikai országok munkaerejével élnek jól. Hat gratula. Keleten meg próbálnak függetlenedni meg nem ingyen dolgozni ezér nagyon rosszak.
2015. aug. 11. 16:42
 8/12 anonim ***** válasza:
92%
Velem van a baj ha én úgy látom hogy mind a kettő rosszfiú? Már unom hogy a kis Közép és Kelet Európai országok a nagyoktól függnek. Össze kellene fognunk és megszüntetni a két kizsákmányoló hatalom ránk kifejtett befolyását.
2015. aug. 11. 18:47
 9/12 anonim ***** válasza:
45%
Az USA szövetségeseit nézd meg és az oroszokét. Ez mindent elmond szvsz. Persze ettől egyik sem lesz jobb vagy rossz, csak egyértelmű hogy a számunkra kedvezőbb oldal mellé álltunk és nem kéne hagyni hogy a korrupt kormány átpártoljon néhány nokiás doboz rubelért meg ellopásra fel vett államközi hitel miatt átpártoljon.
2015. aug. 11. 18:53
 10/12 anonim ***** válasza:
62%

Szerintem is mindkét nagyhatalom "rosszfiú" olyan értelemben, hogy abban teljesen megegyezik a politikájuk, hogy nagyhatalmi érdekpolitikát folytatnak. Ha az érdekeik úgy kívánják, simán átgázolnak népességeken, simán beáldoznak embereket, városokat, országokat a céljaik elérése érdekében. Erre mindkét ország részéről volt már példa, és ne higgye senki, hogy az USA az emberi jogok nagy őrzője, na hagyjuk már... Ha mást nem, 1956-ot elég mondani, hogy akkor is mennyire törődtek velünk, miközben verték a nyálukat, hogy ahol egy nép felkel a szabadságáért a kommunizmus ellen, ott segíteni fognak... Aha...

Én egyik hatalmat sem szeretem, én is azon a véleményen vagyok, hogy a Köztes-Európának a maga útját kéne járni, mert tényleg ma is két hatalmi tömb ütközőzónájában vagyunk. Most mi történik Ukrajnában? Az EU és az USA pofátlankodik be volt szovjet területekre, naná, hogy egyből az a reakció orosz részről, hogy elfoglalják a Krímet. Ettől Putyin nem lesz a Sátán láncos kutyája, csak egyszerűen nagyhatalmi érdekpolitikát játszik. Amikor a szovjetek elkezdték szállítani Kubába a rakétákat, az amerikai elnök szerinted mit tett? Rögtön riadóztatta az amerikai flottát, hogy támadják meg a szovjet hajóhadat, ami Kuba felé tartott. Csak az ENSZ-főtitkár, U Thant gyors közbelépése miatt nem tört ki 1961-ben a harmadik világháború. De a lényeg: 1961-ben az USA pont ugyanazt csinálta, amikor az oroszok a seggébe nyúltak, mint most Putyin, amikor a Nyugat mászik az ő seggébe.

Ettől egyik hatalom sem lesz "jó" vagy "rossz" a másikhoz képest, szerintem a helyes vélemény az, hogy itt mindenki a saját politikáját folytatja. Az más dolog, hogy persze mindenki a maga ügyét tartja a jónak, és ezt az amerikai filmek nagyon sikeresen propagálják, mindenki a Rambo-filmeken nőtt fel, persze, hogy mindenki azt hiszi, hogy az oroszok kegyetlen gyilkosok, az arabok pedig fanatikus terroristák, akiket irtani kell...

2015. aug. 11. 18:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!