Az hogy lehet, hogy Észak-Koreai sportolókat (pl. ffi korosztályos/női fociválogatottat) kiengednek nemzetközi versenyekre?
Én úgy tudtam, hogy az ottani emberek semmit sem tudnak/tudhatnak a külvilágról, de ha azt a pár tucat embert kiengedik akkor ugye megtapasztalhatják milyen jó világ van "odakint".
Azt hallottam, hogy kínaiakat fizetnek le, hogy kimenyjenek a meccsekre és szurkoljanak az észak-koreaiaknak mivel az övéiket nem engeik ki.
Kim Dzson nem fél, hogy gyengülhet a hatalma vagy valami?
Nem igazán szoktam politikával foglalkozni csak úgy eszembe jutott ez a kérdés.
nem tudom mire gondolsz.ott boldog és elégedett emberek élnek,van nemzettudat és hazaszeretet.a kapitalista sajtó igyekszik lejáratni a kommunista országokat folyton olyasmikről cikkeznek amit te is említettél.de eszébe sem jut onnan disszidálni tömegeknek.
(a pekingi olimpián fordult elő hogy gyerekeket vezényeltek ki szurkolni hogy mindig tele legyenek a lelátók.)
Kim Dzsongun szerint békeidőben csak a sportolóknak van lehetőségük a nemzeti zászlót "magasba emelni"
A sikeres sportolók kiemelt fizetést, lakást, autót kapnak és nemzeti hősnek tekintik őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!