Nem hiszem. Pár éve még láttam erre 20-30% esélyt, ez a nemzetközi tárgyalásokkal, megegyezéssel szerintem pár százalékra csökkent.
Közvetlen katonai támadás nem lesz, de folytatódni fognak az eddigi titkosszolgálati akciók (pl. iráni tudósok likvidálása, szabotázs, kibertámadások).
"Nem. Izrael egy kis tacskó Iránhoz képest."
pedig azt hittem, hogy a népvándorlástól kezdve az ISISen át az EU tagállamok gazdaságáig mindent ők irányítanak :( ezek szerint nagyon csúnyán át vertek egy bizonyos k betűs oldal hozzászólói :(
Izrael eddig sem tervezte, nem is tette, hogy megtámadja armelyik Államot. Az eddigi aborúkban is egytõl egyig más állam volt a kezdeményezõ. ( Bár a hatnapos háborúban Izrael lõtt elõször, de addig soha nem látott mértékû egyiptomi és szíriai határmenti csapatösszevonások után. Vagyis a kezdeményezõ akkor sem Izrael volt. )
Ha viszont Irán csakugyan folytatja a nukleáris fegyver fejlesztését ( aminek abbahagyását a legutóbbi megállapodásban vállalta ), akkor Izrael meg fogja oldani a biztonságát, ahogy eddig is mindig megoldotta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!