Ha Anglia kilep az EU-bol maradhat nagyhatalom?
Nem fog kilépni. Ha tartanak is róla népszavazást, akkor sem.
"ebben az okfejtesben direkt kihagytam egy atlag angol intelligencia szintjet. 5 angollal lakom egyutt!"
Mert aztán a magyarok annyira okosak, mi? Akkor miért te jöttél ide, és nem fordítva?
#1-nek: Hidd el, tényleg buták, magam is tapasztaltam.
Anglia meg a büdös életben nem fog kilépni az unióból, ez csakegy politikai fogás, semmi több.
"Hidd el, tényleg buták, magam is tapasztaltam. "
Indoklás? Nap mint nap emberekkel, többségében angolokkal dolgozom, nem tapasztalom hogy hülyék lennének. Persze az aljanép itt sem egy agysebész kategória.
Ha Anglia kilép az EU-ból, attól még nem biztos, hogy a vámunióból is távozik. Több nem tag ország is szabadkereskedelmi egyezményt kötött az EU-val (pl. Norvégia, Svájc, Törökország).
A helyzetet bonyolítja, hogy Anglia talán ki akar lépni, viszont Skócia egyértelműen elkötelezett az EU mellett, így ez az ellentét az Egyesült Királyság felbomlását is eredményezheti. Szerintem azonban ezek kezelhetők lennének, nem okozna gazdasági válságot Angliában.
Az Egyesült Királyság az EU előtt is nagyhatalom volt, nélküle is az lenne. Az ENSZ tagság sem függ az EU tagságtól, maradhatna a BT állandó tagja. Ha felbomlik az ország, Skócia (és Észak-Írország) kiválna, akkor is a jogutód Anglia megtarthatná a pozícióit a nemzetközi szervezetekben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!