Újraválasztják Bécs polgármesterét ősszel?
Bécs tekinthető a világ egyik legvörösebb városának, 1945 óta csak szociáldemokrata polgármestere volt, ráadásul szinte mindig abszolút többséggel voltak hatalmon. A bevándorlóproblémák és az ebből adódó FPÖ-népszerűség-növekedés óta azonban egyre csökken a támogatottságuk. Egy felmérés szerint Bécs lakosságának mindössze 60%-a echte osztrák, a maradék 40%-nak vannak bevándorló gyökerei.
Legutóbb 2010-ben volt választás, akkor a szocdemek elvesztették abszolút többségüket, ezért a Zöldekkel kényszerültek koalícióra, de nem túl felhőtlen a viszonyuk. A mostani közvélemény-kutatások szerint a szocdemek a legrosszabb eredményüket fogják elérni, mindössze 37% szavazna rájuk, míg a Zöldekre 12%, így lehet, hogy még a vörös-zöld koalíciónak sem lesz abszolút többsége a bécsi városházán. Az FPÖ viszont folyamatosan erősödik. Megjelent egy új párt, a liberális NEOS is, ami szintén elvesz néhány szavazatot a szocdemektől. Előfordulhat, hogy ezt a pártot is be kell majd vonniuk a bécsi városvezetésbe? A NEOS egyáltalán vevő lenne erre? Vagy az is előfordulhat, hogy megtörik Bécs 70 éves szocdem vezetése, és FPÖ-s polgármestere lesz?
Őket is meg tudom érteni, mert ha neked vennék el a munkádat az indiaiak pl. akik még 47 ezerből is meg tudnak élni, te is utálnád őket.
Túl sok már a magyar bevándorló Ausztriában, én hazajöttem onnan, pedig nem is Bécsben, hanem Grác-ban melóztam, mert egyszerűen nem volt életem a meló mellett, utálták a pofám mert keleti bevándorló voltam. Úgy átnéztek rajtam mindenhol az osztrákok mint egy üvegfalon, és a rengeteg megaláztatásról amit át kellett élnem nem is beszélek, mert hosszú lenne.
Egyre paprikásabb a hangulat Ausztriában, az elmúlt 5 évben exponenciálisan növekszik a bevándorlás és jelenleg is tombol a bevándorlási láz.
Szerintem én mire elvégzem az egyetemet, már ki fog robbanni ott valami felkelés. A szélsőjobb nagyon erősödik. Pár hónapja is nagy balhé volt abból, hogy valami felmérés szerint Ausztria harmadik legnagyobb városában (Linz-ben) az általános iskolásoknak már több mint 70%-a nem is osztrák származású.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!