Mikor egyesül a két Korea?
Nem tudom mi köze van a zsidóknak Koreához...
Azért nem egyesül mert északon a vezetés gyökér.
Szerinted jó ott az északi embereknek?
Mert szerintem nem...
A kérdésre pedig a válasz:Ez még a távoli jövő zenéje.
Észak-Korea olyan, mint egy erős elmegyógyintézet. Ha egyesítenéd a 2 országot, az olyan lenne, mintha 25 millió elmeroggyantat engednél rá a dél-koreaiakra. Ezt ők sem akarják. A gazdasági rész meg a másik. Kelet-Németország fényévekkel fejlettebb volt Észak-Koreánál, és a mai napig nem bírták egyenlő szintre hozni Nyugat-Németországgal.
Észak-Koreát felhozni Dél-Korea szintjére nem 50, hanem 500 évbe telne, és még akkor sem lennének egy szinten, mert ugye Dél-Korea amúgy is fejlődik. Dél-Korea nagyobbat bukna az egyesüléssel, mint Németország. Konkrétan kb olyan, mintha Magyarország próbálná felzárkóztatni Etiópiát.
Szóval a válasz a kérdésre: Ha fel is szabadul valamikor Észak-Korea, akkor az egyesülés nem a mi életünkben lesz.
Észak-Koreának egy lassú és fokozatos átmenet lenne a legmegfelelőbb, ahol "kigyógyítják" az embereket a tudatos és erős agymosásból, nehogy újraválasszák kiméket, vagy nehogy az legyen, mint Burmában, hogy a katonaság átveszi a hatalmat. Egy kínai szintű berendezkedés is már megváltás lenne a szerencsétleneknek, egy dél-koreai szintű szabadsággal nem tudnának mit kezdeni, főleg, hogy generációk szoktak hozzá, hogy vagy csöndben maradsz, vagy a harmad unokatestvérrel bezárólag visznek a munkatáborba.
Ha engem kérdezel, szerintem soha.
Akkora a szakadék (nem csak gazdaságilag) a két Korea között, hogy az egyesülésbe tönkremenne maga Dél-Korea is. Nézd meg Romániát és Moldovát. Fele ekkora szakadék nincs a két ország között, mégsem egyesülnek, és nem csak azért, mert a moldovaiak nem akarják, hanem azért is, mert Románia is tudja, hogy ha a nyakukba veszik Moldovát, az egész román gazdaság összeomlik, a szegényebb moldovaiak meg tömegével mennének Romániába munka miatt.
Szép dolog az egyesülésesdi, de nem az egyik fél kárára. Szerintem ha egyszer végre felszabadulnak az északiak, marad minden ugyanígy. Lesz 2 Korea, az egyik fejletlen(ebb), a másik fejlett. A déliek is rettegnek egy esetleges északi összeomlástól, mert egyrészt baromi drága mulatság lenne nekik, másrészt nem akarják, hogy a sok mélyszegény agymosott ellepje az országukat. Észak-Koreának az lenne a legjobb, ha Kína egyszerűen annektálná az egészet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!