Az USA miért lépett be az 1. világháborúba?
Majd egyszer megnézem.
Csak gyakran az a gond az ilyen videókal hogy hamisak. :D
De persze ezt még nem láttam.
Amúgy én se kedvelem túlzottan a zsidókat de ettől független amíg engem nem bántanak addig én miért bántsamőket?
Amerika elég nagy kölcsönöket adott az Antantnak, illetve hitelre szállított. Ha vesztenek, akkor az anyagilag bukta lett volna. Viszont az amcsi társadalom nem támogatta a beavatkozást(ugyebár az USA politikája addig az európai háborúba be nem avatkozás volt), ezért jól jött a Lusitania megtorpedózása, így a társadalmi támogatás is megvolt, illetve addigra nyilvánvaló lett, hogy ha elkezdik behajózni a katonáikat akkor az Antant nyer. Itt Amerika nem veszíthetett semmit, csak nyert volna ezért hadba léptek.
A Normandiai partraszállásról pedig:közel sem volt akkora mészárlás ott, mint amit a filmek alapján gondol az ember. Több zónában szálltak partra, és a Hollywoodi filmek általában azt a zónát dolgozzák fel ahol tényleg komolyabb akadályba ütköztek. Ettől függetlenül nem lettem volna a katonák helyében persze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!