Az EU szerintetek is csak a liberális meg baloldali embereknek jó?
A híres, sokak számára hírhedt Jörg Haider a 90-es évek elején teljes mellszélességgel támogatta Ausztria EU csatlakozását.De, utána belőle lett a legnagyobb euroszkeptikus.Ő véleményem szerint igazi jobboldali volt, most tekintsük őt a mércének.
A mostani EU inkább csak a liberális meg baloldali embereknek jó, azért, mert az ő ideológiájuk a fő irányvonal, az ő szekerüket tolja.Tehát, multikulturalizmus, egyes helyeken genderizmus, nagyon laza nemzeteket, kultúrákat figyelmen kívül hagyó bevándorlás és menekültpolitika.
Transzvesztita az EU parlamentben:
Ha az EU ennek az ellentéte lenne, akkor a baloldali, liberális emberek lennének legnagyobb euroszkeptikusok.
Marine Le Pen is azt mondja,hogy az EU halott és kilépne belőle: [link]
Az olyan igazi jobboldali politikusok, mint Marine Le Pen vagy amilyen Jörg Haider volt mind euroszkeptikusok.
Azért, mert látják az EU-ben levő rákfenét és azért akarnak kilépni, mert az EU-t menthetetlennek, megváltozhatatlannak találják.
Az euroszkeptikusság nem köthető liberális, konzervatív, baloldali, jobboldali nézetekhez, egyaránt vannak balos és jobbos euroszkeptikusok. Lásd pl. Merkelék jobboldali-konzervatívok, mégsem euroszkeptikusok.
Egyébként Haidert, Le Pent, Orbánt vagy éppen Vonát nem mondanám jobboldalinak...
Én viszont Merkelt meg Sarközyt, David Cameront nem tekintem jobboldalinak.
Gazdaságpolitikailag van közük a jobboldalhoz, de társadalmilag szempontból csőliberálisok.
"Én viszont Merkelt meg Sarközyt, David Cameront nem tekintem jobboldalinak.
Gazdaságpolitikailag van közük a jobboldalhoz, de társadalmilag szempontból csőliberálisok."
Társadalmilag sem liberálisok, ugyanakkor a jobboldaliság és a liberalizmus egyáltalán nem zárja ki egymást, sőt gyakrabban jár együtt, mint a baloldaliság és a liberalizmus.
Orbán, ha már besorolhatnánk valahová, inkább baloldali-konzervatív, bár utóbbit kicsit idézőjelbe tenném, mert inkább kommunista értékrend a hagyomány neki.
Kedves 8.
Társadalmilag nem igazán lehet jobboldalinak nevezni őket, mondjuk Orbánt sem.
Szerintem inkább fordítva gazdasági liberalizmus és társadalmi jobboldaliság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!