Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Japán miért nem nyújt be...

Japán miért nem nyújt be kártérítési igényt Amerika ellen a ledobott két atombomba kárpótlásáért?

Figyelt kérdés
2010. febr. 14. 11:56
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Japán rengeteg pénzt, technológiát és szaktudást kapott az USA-tól a háború után. Ehhez jött a japán emberek mérhetetlen szorgalma. Meg kell nézni hol tartanak ma. Az USA nélkül ez nem ment volna.

A németek is megkapták a gazdasági segélyt, hogy újjáépítsék a gazdaságot.

Egy újabb gazdasági válság akár Németországban akár Japánban ismét a szélsőségesek előretörését eredményezte volna. Ez nem hiányzott senkinek.

2010. febr. 14. 23:15
 12/16 anonim ***** válasza:
41%

23:15 ezt ugye te sem gondolod komolyan?

azt nevezed te segitségnek hogy miután óriási pénzeket vesznek el a vesztes országoktol kivégzik a vezetöiket és atommal szennyezik a földeiket utána odadobnak nekik egy rakás kölcsönt aminek a sokszorosát fizetettik vissza velük és a pénzt ráadásul ugyis élelemre költik hogy ne haljanak éhen ez aztán a nagy segitség.

tájékozodni kéne mielött hülyeségeket irsz.senki semmit nem kapott az usa-tol szenvedésen és atombombán kivül.dögöljenek meg a szövetségesek.és akkor ne is beszéljünk olyanokrol mint pl. drezda az is segitség volt igaz?hogy 150ezer ártatlan embert megöltek.

ez olyan mintha te elesel én meg segitség nyujtás cimén akkorát belédrugok hogy 2métert odébb szállsz.

ha elkezdödik majd egy mindent eldöntő háboru akkor biztos hogy az usa okozza majd mindannyiunk végzetét

2010. febr. 15. 10:31
 13/16 anonim ***** válasza:

Tájékozódtam mielőtt hülyeségeket írtam.

Ha nem lenne a gyakori kérdések, akkor még ma is hinnék azoknak a JAPÁN üzletembereknek akikkel a témáról beszélgettem. De az előző hozzászóló felnyitotta a szemem.

2010. febr. 15. 22:53
 14/16 anonim ***** válasza:
Mert még Japán vissza akarja vinni, kész állapotban. D
2010. febr. 20. 16:44
 15/16 anonim ***** válasza:

"Arról a bizonyos "hadüzenetnélküli gonosz támadásról" azért lehetne egyet-mást mesélni.

Ha állandóan szemenköpködlek téged és te megtámadsz ezért engem akkor ki az agresszor? És ha ezért én hülyére verlek akkor megérdemelted? Rád férne még egy kis történelem mert sötét vagy mint a zalakomári busz"

Japánnak talán joga volt terjeszkedni, és más országokat megtámadni? Az USA-nak talán el kellett volna tűrnie, hogy rátámadtak? Attól, hogy prosztó stílusban vagdalkozol, még nem lesznek hitelesebbek az érveid. Vagyok annyira úriember, hogy nem megyek le a szintedre.

2010. febr. 20. 16:52
 16/16 anonim ***** válasza:
Egyszerűen mert nincs joga hozzá. Amerika az úr, ha úgy tetszik, egy modern Római Birodalom, akinek bármit bármikor szabad, kénye-kedve szerint beleszólhat bármelyik ország politikájába, a NATO-tagok meg kénytelenek követni őt, mert hát ugye még ha együtt vesszük is őket Amerika akkor is erősebb. Ahogy 2000 éve Rómáé, 200 éve Angliáé és Franciaországé volt a világ, úgy ma Amerikáé. Nincs mese, el kell fogadni, és engedelmeskedni kell.
2011. máj. 5. 14:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!