Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mi a véleményed az ukrajnai...

Mi a véleményed az ukrajnai választásokkal kapcsolatban? Normálisak ezek?

Figyelt kérdés

Lezajlottak a választások, melyeket nemzetközi megbízottak is felügyeltek. Pár százalékos, de stabil többséggel nyert Janukovics, Tyimosenkoval szemben. Tyimosenko bejelentette, hogy nem ismeri el Janukovics győzelmét, és harmadik fordulót szeretne.

5 évvel ezelőtt ugyanezt a cirkuszt játszotta el Juscsenko, és sikerült annyira felheccelni a népet, hogy kitört a "narancsos forradalom", és új választásokat írtak ki, ahol Juscsenko nyerhetett. Mellesleg a nyilatkozatokat, riportokat, véleményeket hallgatva úgy néz ki, hogy a nép a "narancsosok" kormányzását sem értékeli maradéktalanul jónak.

A korábbi eseményekre tekintettel most gondolom sokkal jobban odafigyeltek a választások tisztaságára és szabályosságára. Tyimosenko alulmaradt, de nem hajlandó beismerni ellenfele győzelmét. Mivel nem ismerem az ukrán mentalitást, titeket kérdezlek, hátha van köztetek, aki a helyzetet "belülről", például Kárpátaljáról figyeli. Nekem az jön le belőle, hogy vagy nagyon rosszul működik valami abban az országban, vagy a politikusok veszik semmibe a demokráciát és a nép szavát. Mit képzel Tyimosenko? Kívánságműsornak nézi a politikát? Ennyire egyszerű arrafelé, hogy ha nem választanak meg, fogom magam és cseszek elismerni az ellenfelemet, hátha majd egy harmadik (negyedik, ötödik) fordulóban majd csak én kapok több szavazatot?

Egyszerűen hihetetlen. Nem vagyok egyik fél irányába sem elkötelezve, de innen, Magyarországról nézve az egész annyira undorítónak és visszatetszőnek tűnik...

2010. febr. 10. 03:27
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
*csalások, pardon
2010. febr. 10. 13:25
 12/14 A kérdező kommentje:
És aki a mi "narancsosainkat" emlegeti, tökéletesen igaza van. Amit 2002-ben Orbánék műveltek, az is undorító volt. Aztán sem az újbóli átszámlálások során, sem a biztosok nem találtak olyan mértékű szabálytalanságot, ami az eredményt befolyásolhatta volna.
2010. febr. 10. 13:28
 13/14 anonim ***** válasza:
ukrajnaban elo magyarkent halat adok az Istennek,h janukovics gyozott,mivel egyedul o nem tamogatja a slotat(magyarellenes part!!!!),es legalabb az oroszok mellett a kisebbseget fogja tamogatni!!!!
2010. márc. 5. 13:07
 14/14 anonim ***** válasza:

marianna te irtad ezt a kérdést

vagy nnem amugy én is ukrajnában élek tiszapétefalván szőllősi járásban aki tudja hol van üzenjen

2010. júl. 27. 11:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!