Melyik nyelvet lehet jobban hasznosítani? Bolgár vagy szlovén?
Azért írom a politikába, mert politikai ügyileg, tolmács ügyileg, munka ügyileg, stb.
német-szlovén vagy német-bolgár tolmács, vagy ilyesmi.
Melyik hasznosabb? Melyikkel lehet "jobban járni"? (az "egyikkel sem" kivételével)
Mindkét nyelvet akkor éri meg megtanulnod ha adott nyelvterületen fogsz dolgozni. Egyik sem világnyelv.
Így ha a kettő közül kell választani mindenki csak saját ízlésének, tetszésének megfelelően tud tanácsot adni. Azt tanuld meg amelyik szimpatikusabb.
"azt olvastam volna, hogy Bulgária elcigányosodik"
Ha ilyen rasszista vagy, akkor semmilyen nyelvet ne tanulj, maradj Komondorfalván és max a kocsmában politizálj.
Nincs szüksége az országnak még egy Vonára.
1-es vagyok
Szlovénia minden szempontból szebb jövő elé néz. Életszínvonal, fejlődési lehetőségek, üzleti élet, szocializáció, kultúra... minden tekintetben jobb. Ott van a német nyelvterület szomszédságában, így a német-szlovén kombinációnak több értelme van, mint a német-bolgárnak.
Plusz egy érv, amit te magad mondtál:
"Bulgáriába én be nem tenném a lábam."
Márpedig akkor nem sok értelme van bolgár nyelvet tanulni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!