A holocaust áldozatai alatt csak a zsidókat értjük, vagy azokat is akik azért haltak meg koncentrációs táborban, mert ellenezték s náci terrort?
" 20:41"
keresgéltem keresgéltem, de csak az jött ki hogy a zsidókat értik alatta.
" ma 21:08"
Mivel a kérdésből rálehet jönni hogy a zsidókra gondolt ezért is jó a válaszom. Azokat akiket azért öltek meg mert ellenezték a rendszert nem holokauszt áldozatnak hívják.
Tehát akkor a Holocasut csak a koncentrációs táborban megölt zsidókra érvényes? És vannak holocaustok ezen kivül.
Jól gondolom?
"tegnap 22:19"
Nem, nem tudom rosszul, pont ezért nem kell győzködni a hülyeségről. Ha értelmezed amit leírt a kérdező akkor rájössz. Kösz.
"Tehát akkor a Holocasut csak a koncentrációs táborban megölt zsidókra érvényes? És vannak holocaustok ezen kivül.
Jól gondolom?"
Nem csak a koncentrációs táborokban megölt zsidókra értendő. A Német Birodalom és az általa megszállt területeken történő szisztematikus népirtás volt a holokauszt. A keleti fronton külön katonai alakulatok követték a frontot és irtottak ki teljes falvakat.
Ezen kívül szinte minden holokausztban érintett népnek megvan a saját szava a holokausztra. De mivel maga a szó annyira összefonódott a zsidókkal hogy ha önmagában használod az ember egyből rájuk és nem a cigányokra, örményekre satöbbikre gondol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!