Mi lett a Szent Koronával viccelődő bécsi nagykövettel?
Nem a magyar nagykövet viccelődött, hanem két osztrák humorista, akik szándékosan akarták kiprovokálni a kitiltásukat a követségről vagy az adás letiltását. Ennyit arról, hogy a bécsi nagykövet viccelődött.
Amúgy meg Szalay-Bobrovniczky Vincét -az említett nagykövet-, tavaly tavasszal visszahívták, és a rövid időszakban míg Navracsics volt a külügyminiszter helyettes államtitkár volt, jelenleg uniós ügyekért felelős főosztályvezető a külügyminisztériumban.
"mert ez szintén fontos tényező."
Miért is?
Az üzenet így is átjött. Ha ott lett volna az eredeti, azzal is megtette volna ez a két szégyentelen fatuskó.
A jelkép és a mögöttes tartalom számít.
# 4/4 Időpont ma 21:01
Abból a szempontból valóban mindegy, hogy a célját, a hergelést elérte.
Számomra abból a szempontból nem mindegy, ahogy az se mindegy, hogy Ödönke egy rajzolt piros-fehér-zöld zászlót egy füzetlapra, és összegyűrte, vagy 60 000 szőröstalpú gyújtogat magyar zászlót focimeccsen...
Nem igazán értem hogy miért habzik mindenki szája erre az ügyre.. Csak egy béna humorműsorban hülyéskedett pár barom, kit érdekel? Azért nem a zászlóra sz..rtak..
Hány filmben viccelődnek Erzsébet angol királynővel? A Johhny English-ben(ami brit film) megverik(sőt, a Canterbury érseken is viccelődnek), az Ali G-ben(amerikai) lerántják a szoknyáját, de rengeteg ilyen van, mégsincs belőle hiszti, csak mi magyarok vágjuk fel az ereinket ha a szent koronával viccelődnek..
A holokauszt egy több millió áldozattal járó népírtás, ami nem is volt olyan régen, a Szent Korona meg egy koronázási ékszer, egy jelképes fejdísz.. Nem is értem az összehasonlítást.
Vannak dolgok, amiken nem viccelünk(betegség, halál stb.), de a korona szerintem egy ártatlan dolog, nem kéne ilyen komolyan vennünk magunkat.
"Csak tudod a zsidó nép sokkal többet szenvedett, mint az angol vagy a magyar, kedves utolsó."
1. nem igaz
2. na és ha sokat szenvedett, attól még miért is ne lehetne gúnyt űzni a holokausztból, miért is ne lehetne a zsidók szenvedését nevetségessé tenni?
Hogy is szokták mondani liberálisék? A humor megértéséhez intelligencia kell, nemde?
"Vannak dolgok, amiken nem viccelünk"
Ácsi!
Hisz arről szól az a Charlie-mizéria, nemde, hogy
mindig mindet minden körülmények között ki lehet (sőt ki kell) gúnyolni. Nem ismerjük azt a szót, hogy tisztelet, megbecsülés, szeretet. A fő a bántás, a gonoszkodás, a megbotránkoztatás.
Ezt jelképezi a Charlie. Ezért rajong minden liberális.
(Egészen addig, amíg a libbereket nem kezdik gúnyolni, mert akkor azonnal felkapják a vizet.)
"A holokauszt egy több millió áldozattal járó népírtás, ami nem is volt olyan régen, a Szent Korona meg egy koronázási ékszer, egy jelképes fejdísz.. Nem is értem az összehasonlítást."
A Szent Korona a magyarság történelmének legfontosabb jelképe, sőt jogi szempontból szuverénként jelenik meg.
Ehhez persze értened kéne a joghoz, amit nem nézek ki belőled, különben nem írtál volna ilyet.
A holokauszt viszont egy idegen néppel, a távoli történelemben történt esemény, amihez semmi közöm, még nem is éltem akkor.
A Szent Korona a múlt, jelen és jövő egy személyben, a holokauszt a régmúlt.
Nem is értem az összehasonlítást.
# 6/9 Időpont ma 22:20
Ez nettó hülyeség. Nem egy humorista nyíltan viccelődött már a holokauszttal, még sincs egyikük sem sem a börtönben, sem a süllyesztőben. Nem kéne összetéveszteni azzal, hogy azt nem szabad harsogni, hogy a német haláltáborok, vagy a gulág, vagy recsk épp Wellness-központok voltak. De nem várom el, hogy felfogd, ne félj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!