Miért nem szabadul meg az Európai Unió Magyarországtól?
Ezen már én is sokszor elgondolkodtam.
Én csak szimplán belengetném a lehetőséget, hogy Magyarországot ki kéne rakni, mert folyton panaszodnak, hogy az EU elnyomja őket és amúgy is nagyon vonzódnak Putyinhoz, szóval ha akarnak, akkor menjenek keletre, ha úgy gondolják, hogy ott jobb.
Szerintem Orbán népszerűségét cseppet taccsra vágná itthon. :D
Ilyenek ezek az elvtelen liberálisok. Soha semmit nem tekintenek végső igazságnak. A sajátjukat sem. Kompromisszumra törekszenek. Esetleg finomhangolással átstrukturálják Magyarországot.
Egyébként két éle van a kérdésnek, mert azt is sugallhatja, hogy Magyarország renitenskedik, amit kirúgással is jutalmazhatnak, illetve azt is sugallhatja, hogy megtévesztés az, hogy Magyarország renitenskedik, mivel akkor már kirúgták volna.
Ha igaz, nincs ilyen lehetőség az EU-ban.Mármint, hogy kizárjanak egy országot.Kilépni, ki lehet.Úgy, ahogy azt az adott ország törvényei előírják ( népszavazás, kormányrendelet, törvény ).
Ha jól tudom, pontosan Magyarország - egészen pontosan az Orbán-kormány intézkedései - miatt akarnak egy ilyen lehetőséget is beiktatni az EU-alkotmányba.Azonban ehhez is az kell, hogy minden ország, köztük Mo. is elfogadja azt.
Az EU nem egy szeretetszolgálat, bármennyire is annak hiszik néhányan, csupán a résztvevő országok gazdasági helyzetét hivatott javítani oly módon, hogy engedi az áru, szolgáltatások, munkaerő és a tőke szabad áramlását.
( [link] )
Vagyis a gazdag nyugati országok munkaerőt kapnak a szegényebb területekről (millió számra vándorolnak át ugye a környező országokból is) és könnyen tudnak erre terjeszkedni, ami munkahelyet biztosít az elmaradottabb tagországokban és ezek a szegényebb országok remek piacot jelentenek, ugyanis nem zárhatják ki a tagországok áruit vámokkal. Tehát elvileg ez mindkét fél számára előnyös (gyakorlatilag inkább a gazdagabbak számára, de ezen most ne vitázzunk).
Az EU pont letojja azt, hogy Orbán néha bemutat nekik, mert a lényegen nem változtat: az az előnyös az EU-nak, ha minél több olyan tagországa van, ami megfelelő piac. Magyarország ilyen. Ha jót akarnak maguknak, nem fognak soha senkit sem kizárni.
Arról az alamizsnáról meg ne beszéljünk, amit az EU arra ad, hogy parkokat meg játszótereket újítsunk fel. Arányaiban sokkal kevesebb, mint amit rajtunk nyernek.
"hogy semmi értelme ide nyomni a pénzt"
Közben sokkal többet meg visznek kifelé. Hülyék lennének megszabadulni az olcsó munkaerőtől, és a mindenre bólogató vezetéstől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!