Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A balliberálisok miért imádják...

A balliberálisok miért imádják Izraelt?

Figyelt kérdés

Gyakran látom, hogy a magukat liberálisnak nevező, a melegházasság, a multikulti, a nemzetállam eltörlése és más szabados dolgok mellett tüntetők a pro-Izrael tüntetéseken is képviselik magukat Izrael éltetői / védői között. Számomra ez furcsa, mert Izrael az ellentétjei vannak azoknak, amik mellett ők kardoskodnak. Izraelben mind az állam, mind a nép konzervatív, nacionalista hozzáállású, nagyon nem helyeslik a melegházasságot, a multikultit és a nemzetállam felszámolását. Izraelben a házasságkötést a rabbik kezelik az állam helyett és ennek fényében nem mindenki házasodhat ...

Nem az érdekel, hogy a "ballib" politikusok miért imádják Izraelt, hanem hogy az egyszerű ballib szavazók miért csinálják ezt.

2014. nov. 15. 15:52
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Ezt az állandó Izraellel való foglalkozást nem értem. Kezdő vagyok itt, ez az első kérdésem Izrael témában és már nekem támadsz ?

"Hm. Szerintem Parizs, London, Budapest is elegge szep varosok. Es meg aranylag tisztak is.

Aztan valahogy a reneszansz sem az araboktol indult ki eppenseggel. Nem tudok rola, hogy az araboknal valaha is hozzatartozott volna a gorog vagy a latin nyelv az altalanos muveltseghez, mig az Europaban (es igy Magyarorszagon is) tanitottak ezeket a nyelveket. "

Itt most a középkori városokról volt szó. Ugyanis az egyeske azt is ki akarta találni, hogy az arabok / muszlimok a kezdetektől fogva barbárok voltak. Avicenna vagy más ilyen középkori muszlim tudós milyen nyelven olvasta Platónt és más görög-római tudós értekezését ? A görög-római tudósok hova menekültek, miután Európában el kezdték őket üldözni ?

A reneszánszban sem volt teljes a szabadság, akkor is üldözték a boncmestereket, Leonardo-nak is teljes titokban kellett boncolnia.

Eléggé elkanyarodtunk az eredeti kérdéstől, nem próbálnál meg válaszolni rá ?

2014. nov. 15. 21:25
 12/22 anonim ***** válasza:
70%

Az 1-esnek igaza van, te allitod be hibasan a dolgokat.

Izrael demokracia. Ezert MINDEN arnyalat nyiltan megjelenik az izraeli politikai, kulturalis terkepen. Pld a melegek, akik nyiltan felvonulnak, es akik ezt szabadossagnak tekintve nyiltan ellenzik azt.

En messze nem vagyok ballib, de feltetelezem ez EGYIK eleme az Izrael iranti szimpatianak.

2014. nov. 16. 06:35
 13/22 A kérdező kommentje:

Én úgy tudom, hogy csak Tel Aviv-ban lehet ezt csinálni. Egyszer Jeruzsálemben is próbálkoztak, ami tömegverekedésbe torkollott, és azóta nem próbálkoztak velük.

A Hit Gyülises dologról (azért imádják többek között Izraelt, mert "homofób" állam) mit gondolsz ?

A nemzetállamos, multikultis, házasságkötéses dologra mit mondasz ?

2014. nov. 16. 14:15
 14/22 A kérdező kommentje:

Izrael még jobban közelít a nemzetállamhoz:

[link]

"canceling the status of Arabic as an official Israeli language"

2014. nov. 16. 20:15
 15/22 A kérdező kommentje:

Gyermekek unortodox nevelése:

https://www.youtube.com/watch?v=9RY83mAr5uA

[link]

2014. nov. 17. 01:35
 16/22 anonim ***** válasza:

"canceling the status of Arabic as an official Israeli language"

vagyis hogy törölnék, hogy Izraelben az arab is hivatalos nyelv. Merthogy jelenleg az. Ez azt jelenti, hogy Izraelben arabok lakta területen jelenleg nem lehet önkormányzati, állami hivatalnok, aki nem tud arabul.

És hogy törölnék, azt egyelõre csak néhányan tolják ( a linkelt cikk szerint ). Jut is eszembe: Magyarországon a cigány nyelv hivatalos nyelv? És nincs is, aki ellenezné?

"Gyermekek unortodox nevelése:"

Aha. Tehát szándékosan félre AKAROD magyarázni. Mert elég nhéz, de ha igyexel, sikerül.

És akkor lássuk az élenjáró, konzervatív "palesztin" nevelést:

[link]

Mellesleg nem minden ballib szereti Izraelt. Pl TGM valamiért annyira nem, hogy kényszert érez baromságok ( TÉNYBELI baromságok ) írására: [link]

2014. nov. 21. 01:03
 17/22 anonim ***** válasza:
59%
Vannak, akik unják, hogy állandóan Izrael a sátán, ennyi. Nem muszáj ahhoz ballibnek lenni, hogy valaki ezt unja, szerintem a fideszesek között is vannak szép számmal ilyenek.
2014. nov. 23. 15:59
 18/22 A kérdező kommentje:

#nneddudgi:

Megszavazták a vitatott törvényjavaslatot.

[link]

Nem, nem hivatalos nyelv, meg sokan elleneznék, de akkor a balliberálisaink raccicmust meg hasonlókat kiabálnának, míg Izraelnél meg elsiklik a figyelmük ilyen esetben.

Hogy jön ide a palesztin arabok gyermek"nevelése" ?

2014. nov. 25. 14:48
 19/22 A kérdező kommentje:

Nem csak akkor védelmezik vagy dicsőítik Izraelt, amikor sokan szidják, hanem akkor is, amikor kevesen vagy egyáltalán senki nem szidja.

A Fideszből csak HGY-sek imádják Izraelt, az ő imádatukat többé-kevésbé meg lehet érteni, hisz ők is azokat az elveket vallják, amiket Izraelben vallnak (az LMBT-sek jogai "korlátozva legyenek", nem jó a nemzetek közötti keveredés, legyünk nemzetállam). De viszont hogy a melegek és más "modern" dolgok (pl. nemzetállam "kirekesztő", legyen multikulti és internacionalizmus) kardoskodók mit imádnak egy konzervatív és nacionalista lelkületű államon, az rejtély.

Azért is érdekel, mert a dicsőítéses vagy védelmezéses hülyeségüket gyakran látom az Origo / Index / Hír24 fb és normál oldalain a hozzászólásoknál. Ha csak csendesen lennének hülyék, nem kérdezném ezt.

2014. nov. 25. 14:53
 20/22 anonim ***** válasza:

Mondd, te rudod, hogy mit irsz?

"A kérdező kommentje:

Gyermekek unortodox nevelése:

https://www.youtube.com/watch?v=9RY83mAr5uA

[link]

# 15/19 Időpont 11-17 01:35"

"A kérdező kommentje:

.....

Hogy jön ide a palesztin arabok gyermek"nevelése" ?

# 18/19 Időpont ma 14:48"

"A kérdező kommentje:

............

Ha csak csendesen lennének hülyék, nem kérdezném ezt."

2014. nov. 25. 23:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!