Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Izraelt azért nem szeretik a...

Izraelt azért nem szeretik a jobboldaliak, mert titokban egy olyan államot akarnak építeni?

Figyelt kérdés

Izrael egy militarista,katonás úgynevezett "rendpárti" állam.

Meg, például az ilyen dolgok is elfogadottak ott:

[link]

2014. nov. 2. 19:50
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
49%

# 10!

Hiába állítod, hogy nem akarsz senkit megtéveszteni, ez egyáltalán nem hihatõ.

Nyilvánvaló, hogy azért csoportosítassz valós tényeket azokkal szorosan összefüggõ más lényeges tények elhallgatásával, hogy így manipuláld az olvasót.

A ( hazug ) propagandisták megszokott módszere.

A konkrét valótlan állításaid:

1) A bombázás elõttiérteies kapcsán a bombázásról azt írtad:

"Az, hogy valóban voltak-e ott terroristák, az nem számít. "

Alig hinném, hogy tudsz olyan lebombázott házat mondani, amelyikben nem a terroristákat támadták.

Azért nem tudsz ilyet, mert csak olyan házakat támadtak, amelyelrõl elõzõleg már tudták, hogy terroristák vannak benne ( pl onnan lõttek, vagy a hírszerzés megállapította ).

Ez így volt most nyáron és így volt minden korábbi akcióban is. ( Bármit is hazudik az arab propaganda. A nyugati tudósítók nem feltétlenül akarnak megtéveszteni: ha olyan felvételt készkítenének, amit a terroristák nem engednek, azonnal lelõnék õket. )

2) Nem kilakoltatják a lakosságot, hanem közlik, hogy a körzetben támadni fognak, ezért az nem biztonságos.

Azt írod: "az ENSZ nem arról híres, hogy túlzottan Izrael-ellenes lenne".

Ehhez képest, mint az közismert, három ízben találtak támadó rakétákat gázai ENSZ-INTÉZMÉNYBEN ( iskola, kórház - az iskolában valszeg az oktatáshoz kellett, hisz mi lenne a szerencsétlen arab gyerekkel, ha úgy nõne fel, hogy még egy rakétát sem tud kilõni? ) Persze, nem az ensz rakétái voltak, hanem a hamaszé. Mit tett velük az ensz? Visszaadta "jogos tulajdonosának". De különben qrvára izrael-barát. ( ha link kell: gugli - ensz iskola rakéta )

3) "ártatlan palesztin fiatalt öltek meg bosszúból" - érdekes, valahogy elfelejteted linkelni azt a cikket, ami arról számol be, hogy a gyilkosokat letartóztatták, bíróság elé állították és elítélték. Elõzoleg a miniszterelnök rendkívüli felháborodását ki, pont ugyanúgy, mint az ezet megelõzõ gyilkosságnál, amikor 3 ártatlan zsidó tinit öltek meg arab terroristák. [link] [link]

4) A negyedik linkedet adta a kérdezõ annak a ciknek torzításait világosan elmagyarázta a cikk alatti komment.

Voltam Izaelben és egy percre sem volt olyan érzésem, hogy "katonaállamban" mászkálok. Beszélgettem arabokkal ( utaztm velük egy buszon is ), egy szóval nem mondták, hogy bármiféle megkülönböztetést éreznének.

Jut is eszembe: Te mennyi idõt töltöttél ott? Mert megkülönböztetésrõl, hasonlókról, az ottani életrõl ott lehet igazán képet kapni.

2014. nov. 4. 01:41
 12/20 anonim ***** válasza:
49%

Ja, "Ismerek palesztinokat is, ":

lehet, viszont azok az arabok, akikkel Izraelben beszélgettem, kikérték maguknak, hogy õk "palesztinok" lennének, azt mondták, õk arabok.

2014. nov. 4. 01:47
 13/20 anonim ***** válasza:
47%
Lényegében más szemszögből látjuk ugyanazt a dolgot. Mindazonáltal én nem foglak téged hazug propagandistának nevezni. Amúgy írtam is, hogy nem éltem ott, nem kell még egyszer megkérdezni. Az hogy az ottani "arabok" arabnak vallják magukat és nem palesztinnak, változtat bármin is? Amit leírtam, mind igaz. Attól, hogy a terroristákat elítélték, attól még az eset megtörtént. Történtek palesztinok elleni támadások is, a tettesek ott is elítélték általában. Ez helyes, de attól még nagy marad a terrorveszély. Attól, hogy a hadsereg szerint voltak azokban a házakban terroristák, attól még a többség ártatlan civil volt, aki ugyanúgy elvesztette az otthonát. Persze nyilván az egész épület szétlövése a legjobb megoldás ilyen esetben. A cikk "szándákos ferdítése" legalább annyira elmondható a te állításaidról is. Mert te meg úgy próbálod beállítani, mintha minden tökéletes lenne, rend lenne, és közbiztonság. Ha éltél is Izraelben, nagyon nem mindegy az sem, hogy melyik részén. Magyarország sem arról híres, hogy olyan világrengető nagy rend és közbiztonság lenne itt, de Izraelhez képest 1000x jobb a helyzet.
2014. nov. 4. 08:14
 14/20 anonim ***** válasza:
43%

Csak egy reszlet a hulyesegedbol:

"Az hogy az ottani "arabok" arabnak vallják magukat és nem palesztinnak, változtat bármin is? Amit leírtam, mind igaz. Attól, hogy a terroristákat elítélték, attól még az eset megtörtént. Történtek palesztinok elleni támadások is, a tettesek ott is elítélték általában. Ez helyes, de attól még nagy marad a terrorveszély"

Az hogy az ottani "arabok" arabnak vallják magukat és nem palesztinnak, változtat bármin is?

De meg mennyre! Azt jelenti, hogy nem erzik elnyomottnak, kirekesztettnek magukat Izraelben, plane nem uldozottnek, nem erezik magukat eletveszelyben, mint ahogy te szereted az ottani allapotokat beallitani.

Attól, hogy a terroristákat elítélték, attól még az eset megtörtént. Történtek palesztinok elleni támadások is, a tettesek ott is elítélték általában.

Ez meg teljesen zavaros. Az elso mondat ugy hangzik, hogy arrol az izraeli terroristarol beszelsz, aki - teljesen torvenytelen es elitelendo modon - bosszut allt a 3 zsido tini legyilkolasaert, es mind a miniszterelnok, mind a birosag elitelte.

Ezek utan jon a kovetkezo mondatod:

Történtek palesztinok elleni támadások is, a tettesek ott is elítélték általában.

Feltetelezem, azt alarod mondani, hogy a tettesekET.

Az elobb is palesztin elleni tamadasrol beszelsz, meg most is. Akkor minek az is?

Vagy most ugy erted netan, hogy elofordult, (bar persze a te felfogasod szerint ez lehetetlen) hogy palesztin terroristak tamadtak zsidokat? Es ilyen esetben a palesztinok maguk is eliteltek volna a terroristakat?

Nos a legutobbi pelda: 3 nappal ezelott egy szerencsetlen palesztin terrorista kozvetlen kozelrol lelott egy zsido rabbit az utcan, amint az eppen egy hivevel beszelgetett. A rendorseg kiment a gyilkos lakhelyere, hgy letartoztassa. A gyilkos fegyverrel fogadta oket, a tuzharcban a terroristat lelottek.

Tegnap Abu Abbasz (Mazen) nem elitelte a terroristat, hanem TAMOGATO, HELYESLESET KIFEJEZO levelet kuldott a terrorista csaladjanak. A level a Palesztin Hatosag facebook oldalan is megjelent.

2014. nov. 4. 09:15
 15/20 anonim ***** válasza:
49%

“Csak egy reszlet a hulyesegedbol:” Meg kell, hogy állapítsam, hogy a modorod hagy némi kívánnivalót maga után. Attól, hogy arabnak vallják magukat, még ugyanúgy félhetnének. Vagy annyira félniük kellene, hogy már azt se merjék vállalni, hogy arabok? Számomra inkább az a logikus, hogy az izraelben élő muzulmánok ott nyilván arabnak mondják magukat (mivel egyértelmű, hogy palesztinok), míg ha eljönnek Magyarországra, akkor palesztinnak (mivel az arab itt túl tág fogalom lenne). Ha más arab országból látogatnának Izraelbe, akkor valószínűleg nem arabnak mondanák magukat, hanem azt mondanák, hogy melyik országból jöttek. De a vitánk szempontjából ez a kérdés irreleváns. De biztosan nem hülyeség.

“Ez meg teljesen zavaros”. Elnézést kérek, a sietségben elrontottam a mondatot. Azt akartam írni, hogy izraeliek elleni támadások is történtek, és a tetteseket ott is elítélték. De ettől még nem lesz zavaros, és ettől még az is igaz, amit írtam (bár jól látod, hogy nem azt akartam írni). Az én felfogásom szerint ez nem lehetetlen, ha visszaolvasol, sosem tagadtam, hogy vannak palesztin terroristák is, de szerintem ez nem jogosítja fel a hadsereget arra, hogy az ártatlan emberek otthonait is szétlője, csak azért mert él a házban vagy a szomszédban néhény terrorista is. És úgy tűnik, hogy ez az, amiben nem értünk egyet. De úgy nézem, hogy elbeszélünk egymás mellett.

“Nos a legutobbi pelda...” Ezt én is elítélem, bármilyen hihetetlen is számodra. Mindkét fél tehetne többet azért, hogy Izraelben béke legyen.

Azonban továbbra sem lehet sem mindent a palesztinokra fogni, sem letagadni azt, hogy a hadsereg ereje nem feltélenül azokra csap le, akik hivatalosan a célpontjai. És ha én egy tömbházban laknék a Gáza-övezetben, amit szétlőnének azért, mert pár emelettel lejjebb lakott egy terrorista is, akit én nem is ismerek, még nem érezném úgy, hogy nem nyomták el az emberi jogaimat. Lényegében ezeket a tényeket te sem cáfoltad meg (nehéz is lett volna, mivel az ENSZ is megerősítette, hogy súlyos jogsértések történtek, ezt linkeltem is korábban), úgy látszik, hogy még helyesnek is tartod, jogodban áll. Itt be is fejezem a veled való vitát, tarthatsz provokátornak vagy tájékozatlannak, de a véleményem nem változott meg. Elnézést kérek tőled, ha megsértettelek, mindazonáltal igyekeztem betartani a kulturált vita szabályait. Szeretném remélni, hogy Izraelben is eljutnak oda egyszer az emberek, hogy asztalhoz ülnek egymással, és érvekkel vitáznak a fegyverek helyett. Én ezt kívánom. Mert ami most van, az nincs rendjén.

2014. nov. 4. 17:20
 16/20 anonim ***** válasza:
43%

"az izraelben élő muzulmánok ott nyilván arabnak mondják magukat (mivel egyértelmű, hogy palesztinok)"

1) 1955 elõtt nem volt ember a Földön, aki azt mondta volna magáról, hogy "palesztin", olyan se, aki bárkirõl. Azt ugyanis, hogy "palesztin nép", a szovjet propaganda találta ki Izrael ellen, mivel Izrael nem hozzájuk, hanem a nyugathoz csatlakozott.

2) "Palesztin nép" nem létezik : "Mi [arabok] egyetlen nép vagyunk. ... Igen, önálló palesztin identitás csak taktikai okokból létezik. Az palesztin állam alapítása újabb eszköze a harcnak Izrael ellen és az arab egységért." ( Zuheir Mohsen PLO vezér - Trouw holland újság, 1977 március 31 [link] )

[link]

Tehát nem én mondtam, hanem a "palesztin" vezetõk egyike. Csakhogy az egyszerû arab emberek pontolyan magasról lex@rják az ottani megélhetési politikusokat, mint mi az ittenieket.

Ezért mondja az arab, hogy õ arab és nem "palesztin". Nameg azért is, mert sem ilyen szó, sem olyan, hogy "Palesztina" ( természetesen ) nincsen a Koránban.

"Ha más arab országból látogatnának Izraelbe" - akkor is arabnak mondanák magukat, legfeljebb hozzátennék, hogy melyik országból jöttek.

"vannak palesztin terroristák is"

Nem IS, hanem FÕLEG. Többezer izraeli halt vagy sebesült meg terrormerényletek következtében ( iskolabuszrobbantás, diszkorobbantás, stb ) és 2000 óta kb 15 000 rakétát lõttek Izraelre, kifejezetten szándékosan civil célpontokra: lakóházakra, iskolákra, óvodákra.

Például, az általad említett, bosszúból gyilkoló izraeli azért tette, mert elõzõleg arab terroristák elraboltak és meggyilkoltak HÁROM izraeli tinédzsert. Ez persze nem menti,

csakhogy a különbség: Izraelben az izraeli bosszúból gyilkolót meg aznap, vagy másnap letrtóztatták, nem sokkal késõbb BÍRÓSÁG elé álították és elítélték. Nem "kegyes" szavakban, hanem a bíróság és a fickó azóta is ül és még sokáig fog.

Ezzel szemben azokat, aki a három izraeli gyereket meggyilkolták, a hamasz kifejezetten dicsõítette és további hasonló tettekre buzdított.

"ártatlan emberek otthonait is szétlője, csak azért mert él a házban vagy a szomszédban néhény terrorista is."

Na ez a hazug propagandaszöveg. Nem mondom, hogy Te találtad ki, de mondom, hogy nem vagy jóhiszemû, mert megetted ellenõrzés nélkül.

Ha utánanéztél volna, találtál volna pl videot, amin szétlövik a terrorista autóját úgy, hogy tõle 5 méterre már senkinek és semminek semmi baja. Vagy olyat, ahol egy többemeletes ház EGYETLEN emeletén EGYETLEN lakást lönek szét, úgy, hogy a ház többi részében semmi kár. Vagy az udvaron levõ rakétakilövõt lövik szét, az épület sértetlen.

Ha lebombáznak egy házat, akkor az vagy fegyver-, lõszerraktár, vagy fegyver-, lõszergyár esetleg terroristaKÖZPONT, ahol nem néhány, hanem sok terrorista van, az ottaniak többségükben azok.

Hogy honnan tudják? Azért van hírsértezerzés és talán tudod, hogy ebben Izrael nem kezdõ.

Abban viszont egyetértek veled, hogy "ami most van, az nincs rendjén."

Mégegyszer: azért látod úgy, ahogy látod, mert megetted a propagandát anélkül, hogy utánanéztél volna és azért etted meg ellenõrizetlenül, mert elõítéleteid vannak a zsidókkal szemben.

Persze, ha nem értesz angolul, akkor nehéz, mert pl azt, hogy Egyiptom szerint a hamasz felelõs a nyári háborúkért és a vérontásért és hogy az egyáltalán nem szolgálja a "palesztinok" érdekeit, az egyiptomi lapok arabon kívül angolul írták meg, nem különben a szaudi lapok Szaud-Arábia hasonló véleményét. ( Remélem nem gondolod, hogy Egyiptom is, Szaud-Arábia is "Izrael csicskása", ahogy Amerikáról szoktátok mondani. :)

Szóval nézz alaposan a tények után, igaz, magyarul elég nehéz, mivel Magyarországnak ( moszkvai parancsra ) 1953-tól kötelezõ volt utálni Izraelt és szeretni az arabokat éssok újságíró máig nem tudott megszabadulni ettõl a megzokástól, a fiataloknak meg ezt tanították idõsebb oktatóik.

Hogy ez miért volt így, arról lazításnak ( még 1970 bõl ):

A szuezi csat izr.i parján is egyipt.ipartján is ül egy kutya.

Egyiptomi kutya : Te csúnya zsidó kutya! Másik hallgat. Ez újra : Te csúnya zsidó agresszor kutya! Másik hallgat. - Te csúnya zsidó agresszor, USA bérenc kutya! - Izr.i kutya: írígy kutya !

2014. nov. 5. 02:54
 17/20 anonim ***** válasza:
43%

Most hallottam a hirekben:

Palesztin szandekosan gazolt Jeruzsalemben ugy, hogy felhajtott a jardara. (Ugyanigy tett nemregiben egy elodje, aki a villamosmegallo jatdaszigetere hajtott fel.) Egy halott, sok sebesult, koztuk 5 eletveszelyes. Amikor a kocsija mar nem birta, es leallt, akkor szegeny elnyomott palesztin vasruddal a kezeben ugrott ki az autobol, es azzal folytatta, mignem egy rendor vegre lelotte.

2014. nov. 5. 13:51
 18/20 anonim ***** válasza:
35%

A mai második eset:

[link]

2014. nov. 5. 23:09
 19/20 anonim ***** válasza:
44%
Szoval szerintetek TENYEK kozlese, az nem hasznos. Akkor kikkel is beszelunk mi?
2014. nov. 6. 06:49
 20/20 anonim ***** válasza:
37%

Szóval a kérdésre, hogy

"Izraelt azért nem szeretik a jobboldaliak, mert titokban egy olyan államot akarnak építeni?"

Pontosítsunk: a jobbosok, fõként a szélsõegesek olyan államot szeretnének építeni, amilyennek õk Izraelt akarják láttatni.

2014. nov. 6. 20:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!