Akik úgy gondolják, hogy Oroszország a "rosszfiú", mire alapozzák?
Nem tudom megcáfolni.
Aki bele van gyagyulva az oroszokba, annak tök felesleges bármit is megcáfolni velük kapcsolatban, mert egyből rávágja, hogy ballibsibolsi-illuminátizsidó propaganda, ami persze mind hazugság.
Én úgy gondolom, hogy nincs jó és rossz oldal. A világban továbbra is folyik a nagyhatalmi vetélkedés, ez egyáltalán nem ért véget a 19-20. századdal.
A nagyhatalmak próbálják védeni, kiterjeszteni befolyási övezetüket, érvényesíteni az érdekeiket és ennek érdekében beavatkoznak más szuverén országok belügyeibe és akár a katonai agressziótól sem riadnak vissza. Ebben nincs különbség, mind az öt nagyhatalom ezt csinálja (Kína az utóbbi 3 évtizedben már sokkal visszafogottabban, de ez a jövőben ismét változhat).
"aki agresszívan beavatkozik más országok ügyeibe"
Szerintem ezt bármelyik ország/nemzet/politikus egy pillanat alatt megtenné és meg is teszik, ha meg lenne/ megvan rá a hatalmuk.
Az én szememben csak azzal van gond, hogy Putyin és társaira nem igazán lehet jót mondani.
Fogalmaznátok egy kicsit konkrétabban? Pont ilyeneket hallok mindenfelé, sehol semmi konkrétum.
Aki nem tud jót mondani Putyinról az mondja a rosszat, ill, fordítva.
Arra, hogy az orosz gáz és olajvagyont nem engedték átjátszani amerikai kezekbe.
Pedig milyen jól indult a "demokratizálódás" a részeges Jelcinnel... Őt imádták az amerikaiak...
"rossz" dolgokat sorolom:
-Kiemelkedő kritikus embereket egyszerűen elnyomja vagy börtönbe taszítja
-A nemzetközi korrupció érzékelési listáján Oroszország a 143. (egy szinten Nigériával, Azerbajdzsánnal és néhány országgal amikről még nem halottam) a 182 fős listából
-A korrupció nem igazán állhat tőle távol, hiszen riportok alapján több mint 40 milliárd dolláros vagyona lehet (40 milliárd dollár körülre tették 2011-ben és van néhány magán palotája is)
-Személyes dolgokat említsek meg? (Mint például, hogy közismertem asszony verő: [link]
-Grúzia
-Ukrajna (és a belőle következő bonyodalmak)
-Folyamatos játszadozás a gázzal
-Egyértelmű diktatórikus módszerek (média irányítása, civil szervezetek ellehetetlenítése stb.)
-Mellesleg vannak érdekes összeesküvés elméletek (mint USA-ben 9 11 ről csak kisebb) az 1999-es panel robbanásokról, amik segítették Putyint hatalomra 53%-os szavazattal. Csak ezek nem annyira híresek az orosz "híres" sajtó szabadságában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!