Az ENSZ miért még mindig Spanyolországot tartja Nyugat-Szahara gyarmattartójának?
Na nézegettem utána és angol wikin találtam vmit.
"The Sahrawi Arab Democratic Republic (SADR) (Arabic: الجمهورية العربية الصحراوية الديمقراطية Al-Jumhūrīyyah Al-`Arabīyyah Aṣ-Ṣaḥrāwīyyah Ad-Dīmuqrāṭīyyah, Spanish: República Árabe Saharaui Democrática) is a partially recognized state that controls a thin strip of landlocked area in the Western Sahara region and claims sovereignty over the entire territory of Western Sahara, a former Spanish colony."
"The creation of the Sahrawi Arab Democratic Republic was announced in Bir Lehlou in Western Sahara on February 27, 1976, as the Polisario declared the need for a new entity to fill what they considered a political void left by the departing Spanish colonisers."
Angol nem az erősségem, de valami olyat ír h a felszabadított terület az Spanyolországtól függ vagy vmi. Minden kép a felszabadított területhez van köze a spanyoloknak.
Ezt én sem értem.
Szerintem egyszerűen csak megfeledkeztek erről a sivatagi területről az utóbbi közel 40 évben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!