Egy ilyen hír hallatán vajon a jobbikos halálbüntetés-pártiak mekkora dilemmába kerülnek?
Megint egy kérdés, amely érdekes, asszertív vita alapjául szolgálhatna, ha nem ilyen buta, primitív, provokatív, értékelhetetlen formában lett volna feltéve.
Kérdező, csak hogy kielégítsem a feneketlen tudásszomjadat:
Magyarországon az 1997. évi CLIV. törvény szabályozza a passzív eutanázia engedélyezését, eseteit, feltételeit.
Az aktív eutanázia nem engedélyezett. A belga jogrendszer más. Nem ismered, de még a magyart sem, szóval tényleg kár most a butaságot reklámozni.
Sajnálom, mert, egy jót vitatkozhattunk volna, ha képes lennél feltenni egy nem bugyuta kérdést. Ess neki ismét, én drukkolok, hogy összejöjjön.
Tipikus provokátor. :)
És ezek a véglények néznek le egy egy pártot. Szánalom a köbön.
"Mégis milyen dilemmába kerülnének? Fejtsd már ezt ki légy szíves. (Nem vagyok jobbikos.)"
Nem is tudom, talán úgy, hogy a Jobbik a halálbüntetés pártján áll, mert azzal nagyon ki tudnak cseszni a bűnözőkkel, erre most kiderült, hogy a halálbüntetés megváltást jelent egy életfogytra ítélt ember számára.
Persze gondolom, hogy most megy a sértődés, mert támadás érte az imádott pártot, de hát nem is vártam mást tőletek. :)
Had világosítsalak fel kérdező!
Minden pártban, még a keresztény- és zöldpártokban is vannak olyan radikálisok, akik a halálbüntetés mellett agitálnak, szélsőségek vannak mindenhol, még a centralisták között is. Igen, vannak a Jobbikban ilyen törekvések, de most figyelj, a Fidesz meg az MSZP berkein belül is vannak, csak őket erről az oldalukról nem mutatja se a tévé, se a rádió se az öreganyám, épp ezért sokan azt hiszik, hogy ez csak a Jobbik sajátja, hisz csak tőlük lehet ilyeneket hallani a mainstream médiában.
A cikkhez annyit, hogy a korlátozott eutanáziát támogatom, de, ahogy a cikk is írja, a figurának nincs halálos betegsége, ami elviselhetetlen fájdalommal jár, csak már az agyára ment a bezártság, ami a sorozatgyilkosoknál nem meglepő. Az eutanáziának ebben az esetben semmi létjogosultsága nincs.
A halálbüntetés kapcsán elfoglalt álláspont iskolázottság függvénye.
Ha megtanultad, hogy a másik is egy ember, ha tisztában vagy vele, hogy a gyilkosság bűn, akkor egyetlen percig nem ingat meg a hitedben a dolog.
Ha arra szocializálódtál, hogy vannak az olyan kiválasztott igazmagyarok, és jó emberek, mint tenmagad, és van a söpredék gonosz bűnöző réteg, akit a lepukkant fekete autód szélvédője mögül látsz csak, de határozottan tudod róluk, hogy elvetemült emberek lehetnek, akkor sosem fogod megérteni, amit a kérdező kérdez tőled.
MErt a halálbüntetés bűn, és jobbernek lenni ostobaság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!