Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Jarhatott brezsnyev magyarorsz...

Jarhatott brezsnyev magyarorszagon 1945-ben?

Figyelt kérdés

2014. szept. 13. 20:45
 1/7 anonim ***** válasza:
Éppenséggel járhatott, de miért érdekel téged? A wikipédia azt írja, hogy a háború végén (1945 máj.) Prágában volt a 4. ukrán fronttal.
2014. szept. 13. 21:23
 2/7 A kérdező kommentje:

a baratom allitolag latta.

nem hiszek neki...

2014. szept. 13. 23:29
 3/7 anonim ***** válasza:
Elég idős lehet a barátod. Nem kevered össze véletlenül a nagypapáddal? Vagy ilyen baráti viszonyban vagy az öreggel?
2014. szept. 13. 23:55
 4/7 A kérdező kommentje:

79 eves...

igen a baratom.

2014. szept. 14. 01:16
 5/7 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy járt-e Magyarországon.

De azt erősen kétlem, hogy a barátod látta. Városunkba 1944 októberében jöttek be az oroszok. két- három hetenként tovább vonultak az itt lévők, és jött helyettük másik csapat.

A lakosság a közlegényekkel, tisztekkel találkozhatott, de a parancsnokot nem láthatta. Ő ugyan is ritkán és csak zárt dzsippben hagyta el a kommandót, többnyire éjszaka.

A város éa a rendőrség vezetői találkozhattak vele.

Én is 80 éves vagy, ezért tudom.

2014. szept. 14. 08:21
 6/7 anonim ***** válasza:

Most 2014 van. A barátod 79 éves. Vagyis 1945-ben 10 éves volt. Nem hiszem, hogy 69 év múlva ilyen pontosan visszaemlékezne a dolgokra.

És még valami:

"1964. október 14-étől haláláig, 1982-ig a SZKP főtitkáraként a Szovjetunió vezetője, 1960 és 1964, majd 1977 és 1982 között ismét a Legfelsőbb Tanács Elnökségének elnöki posztját (államfő) is betöltötte."

Ezt a Wikipédiáról másoltam. Láthatod, hogy 45-ben Brezsnyev még sehol sem volt (mármint élt, csak nem volt magas tisztségben). Ezért az akkori 10 éves kisgyerek nem emlékezhetett olyas valakire, aki akkor még csak egy senki volt. Ez olyan, mintha most egy 10 éves emlékezne, hogy itt járt Magyarországon az a diktátor, aki csak mondjuk 25 év múlva kerül hatalomra egy távoli országban. Úgyhogy az öreg vagy átvert, vagy kegyetlenül rosszul emlékezett vissza.

2014. szept. 14. 10:52
 7/7 anonim ***** válasza:

"Én is 80 éves vagy, ezért tudom."

Gondolom azt akartad írni, hogy "vagyok". Csak megjegyzem, hogy ezt neked senki sem fogja elhinni. Ahogy én sem. Ha tudnátok ki az a Brezsnyev, akkor tudnátok azt is, hogy ha járt itt, ha nem, nem emlékezhetne rá senki, mert egy ismeretlen személynek számított akkor. Csak akkor lett ismert, amikor főtitkár lett. Úgyhogy kisfiúk, hagyjátok abba ezt a játékot, ne adjátok ki magatokat 80 éves bácsikáknak, inkább tanuljatok történelmet.

Üdv!

2014. szept. 14. 10:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!