Kína szerintetek is lenyűgöző ország?
Ti mit gondoltok róla?
Engem egyre jobban lenyűgöznek, régóta nagy csodálója vagyok Japánnak, illetve Kínának.
2 éve jártam Kínában, de szeretnék újra elmenni.
A város ahol jártam, minden olyan steril, rendezett volt, mintha minden photo shoppal lett volt szerkesztve.
Még vonatoztam is, a peronok a vonatok ajtajához voltak építve, megfelelő magasak voltak, a pályaudvar pedig akkora volt, hogy a keleti többször is beleférne.
Igaz, nem vagyok kommunista, de el kell ismerni, hogy Kína bizony jól működik.
A fejlődés, innováció elég nagy mértéket ölt.
Nincs olyan, hogy megszavazzuk, elbíráljuk, felülbíráljuk....stb bürokrácia.Hanem , amit a párt eltervez azt megvalósítja, bármi is történjék.
Legyen szó autópálya építésről, vasúti pálya építéséről, új lakópark építéséről.
Vagy, a a népesedési politikai "vezérléséről".
Szerintem mindenképpen pozitívum, hogy a világ új vezetője egy több ezer éves civilizáció lesz és nem egy 250 éves ex gyarmatokból, mesterségesen összefoltozott hanyatló állam.
Nos ha az egészségem engedné,s megválaszthatnám hogy M.O.-n kívül hol éljek,nos biztos hogy nem a "Népi"Kína lenne,de azt hiszem Oroszország sem!!!!!
Bizonyos tekintetben érthető,hogy sokunkban fel-felébred egy amolyan diszkrét nosztalgia a "kommunizmus"iránt,s ezenképpen "felértékelődnek"bizonyos körökben az olyan országok,mint pl:Kína,s Észak-Korea,vagy Vietnam,Laosz,Kambodzsa,vagy éppen Kuba.
Nos attól tartok,ezek közül inkább ha csak lehet,nem élnék szívesen!!!!
Baracsi Attila.2014.09.07.23:58.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!