Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Jelenleg mi a véleményük az...

Jelenleg mi a véleményük az ukránoknak rólunk, magyarokról?

Figyelt kérdés
2014. szept. 4. 21:00
 1/10 anonim ***** válasza:
75%

Nem igazán szeretik a magyarokat.

Kárpátalján rendszeresen bántanak magyarokat, illetve rongálnak magyarok által állított emlékhelyeket, szobrokat, zászlókat.

2014. szept. 4. 21:02
 2/10 anonim ***** válasza:
77%

Az ellenük (is) hozott nyelvtörvényszerű (mint akár a tót "testvéreiknél) és a többi magyarellenes attrocitás szerint nem nagyon kedvelik a magyarokat.

Nem pártolom a ruszkikat, de az olyan "magyar" aki ezek ellenére az ukránokat pártolja az (moderálva), vagy költözzön hozzájuk.

2014. szept. 4. 21:14
 3/10 anonim ***** válasza:
88%
Kárpátaljáról írom hogy különösebben nem kedvelnek minket.
2014. szept. 4. 21:34
 4/10 anonim ***** válasza:
84%
Kb az, hogy "jó lesz azt besorozni, hadd menjen a keleti frontra"
2014. szept. 4. 23:49
 5/10 A kérdező kommentje:

Akkor nem értem minek kellett pont nekik küldeni a t-72-seket.

Köszönöm a válaszokat.

2014. szept. 5. 18:32
 6/10 anonim ***** válasza:
Azért mert Magyarországnak komoly kérdésekben nincs súlya az EU-n és a NATO-n belül, és ha érkezik a parancs akkor teljesíteni kell.
2014. szept. 5. 19:44
 7/10 A kérdező kommentje:
De én úgy tudtam, hogy nem parancsra szállították őket, hanem sunyiban, és ezért le is akarják váltani Hendét.
2014. szept. 5. 19:52
 8/10 anonim ***** válasza:

Nem ezért akarják leváltani Hendét, hanem azért, mert kiderült és hír lett belőle. A kettő nagyon más. A másik pedig az, hogy nem "mi" hanem az összes olyan tagállam, aki rendelkezik szovjet haditechnikával ugyanezt teszi nagyon nagy valószínűséggel NATO parancsra. Pont most szólta el magát Poroshenko, hogy Ukrajna támogatást kapott a NATO-tól.

Nehogy azt hidd, ugyanez megy mindig. A francia kormány még be is ismerte, hogy támogatást adott Szíriában a kormány ellenes erőknek. Attól, hogy a nagyhatalmak igyekeznek a nép előtt úgy politizálni, hogy erkölcsi jogalapot teremtsenek maguknak, attól még ezt egy percig sem gondolják komolyan és ugyanúgy befolyásolják az események menetét, csak igyekszenek ezt fű alatt tenni.

Ezért sem értem, hogy amikor a NATO és Oroszország vádolja egymást, hogy támogatják fegyverekkel X-Y-t, akkor ennek mi értelme van, hiszen mindkét fél pontosan ezt teszi és semmi értelme úgy tenni, mintha ez nem lenne így, hiszen ezt mindenki látja. Szerintem nincs olyan ember aki ezzel ne lenne tisztában.

Ezzel az erőve pedig a nemzetközi és háborús törvények csak arra jók, hogy legyen mit megszegni, vagy indokot kovácsolni egy újabb háborúra. Ez a konfliktus is egy olyan háború, ahol az ukránok és a felkelők kapták a legkisebb szerepet, a napnál is világosabb, hogy a NATO és Oroszország szembenállásának egyik megnyilvánulása ez a krízis.

Ezt nem is nehéz észrevenni. Mindkét hatalom megkörnyékezte Ukrajnát, hogy tartozzon hozzá és mindegy is lett volna, hogy Ukrajna mit választ, mert vagy így, vagy úgy, de mindenképp így végződött volna.

2014. szept. 7. 15:04
 9/10 Jacama válasza:
70%

Én is Kárpátaljáról irok úgy, hogy ukrán vagyok. Mi szeretünk a magyarokat. jó véleményünk van a magyar népről. Nekem nagyon sok ismerősöm szokott mondani, hogy kár, hogy Trianoni békeszerződéssel Ukrajnához lett csatolva Kárpátalja. Általában magyarokat tisztességeseknek szokták tartani. Viszont minen népnél van olyan ember, akire nem büszkélkedik senki. Pl:nálunk , Kárpátalján, ha egy alkoholista abnormalis megrongálja a magyar szobrot, akkor máris nagy hirt kap az ukrán-magyar gyűlőlet. Ugy gondolom, ha teged magyarként, vagy ukránként, vagy akármiként nem kedvelnek, akkor lehet, hogy te tehetsz róla.

A bizonyíték arra, hogy én igazat mondok, hogy az ukránok jól viszonyulnak a magyarokhoz az az, hogy én magyar fpasihoz mnetem férjhez, és Őt és a családját mindenki kedvel,és senki nem ellenezte, hogy én magyarhoz menjek férjhez.

A másik, amit megjegyezni szeretnék még, hogy magyarul itt beszélhet akárki, Munkácson a piacon is magyarul beszélgetnek. Az én anyukám magyar nyelvet tanul, magyar iskolák mindenhol vannak, ahol szükség van rájuk. Felvételizni is lehet magyarul az ukrán egyetemre.

Így egyszerűen nem értem, hogy honnan jönnek ezek az informáciok, hogy ukránok nem szeretik a magyarokat......

2014. okt. 2. 11:45
 10/10 anonim ***** válasza:
72%
Egyetértek az előttem szólóval. Én Tiszaújlakról származom(ez Tiszabeccsel szembe van, Ukrajnában). Sok ellentmondásos cikket olvasni mindenhol a neten, de saját és a környezetem tapasztalataira hagyatkozva, azt tudom mondani, hogy ez a viszony csak javult az elmúlt évben. Mi jelentjük számukra a nyugatot, az orosz betörés miatt a korábbi neutrális viszony mostanra egészen barátira változott, emellett fontos külföldi partnerként is tekintenek az anyaországra azok után, hogy az orosz piacon nagyban csökkent a részesedésük.
2014. dec. 6. 20:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!