Partiumban vannak autonómiatörekvések?
Na várjunk kicsit...a pártiumi/erdélyi autonómiatörekvések nem azonosak a székelyföldi autonómiatörekvésekkel... Erdély autonómiája (Partiummal együtt) az ott élő lakosságot veszi alapul (románnal, magyarral, szerbbel, ukránnak, szolvákkal, szlovénnal...és mindennel). Szép mondani, hogy telepedjen ide-oda... kíváncsi vagyok ezt ki tenné meg??? Mert én nem... ahol élek ott van a családom, a szülőföldem, a barátaim, a gyökereim...
Viszont mi megtanultunk együtt élni a többi nemzetiséggel...mert nem volt más választásunk..és jó ez így.. vannak román barátaim, vannak zsidók, vannak moldovaiak... és együtt akarunk maradni Erdélyben vagy akár a Partiumban... A nagy román vagy más nemzet ellenes törekvések nem vezetnek eredményre, csak még több konfliktushoz...
* amúgy Partiumi vagyok, és jelenleg Kolozsváron élek... kicsit átlátom a helyzetet...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!