Mi értelme van annak, hogy a palesztinok rakétákat lőjenek Izraelre ha a zsidók erre válaszul az úgynevezett légicsapásokban polgári lakosokat pusztít el Gázában?
"Mi értelme van annak, hogy a palesztinok rakétákat lőjenek Izraelre ha a zsidók erre válaszul az úgynevezett légicsapásokban polgári lakosokat pusztít el Gázában?"
NEM a palesztin törzsek, a palesztin nép lő rakétákat Izraelre, hanem az ott tartózkodó terrorszervezetek. Ergo telibe lesz..ják a palesztin polgári áldozatokat. Mondjuk a zsidókat is hidegen hagyja.
"képes rakétakilövőállomásokat általános iskolába telepíteni (úgy hogy ott még gyerekek tanulnak) az nem érdemel mást."
Ha megtagadnák a terroristáknak azt, hogy közintézmények közelébe telepítsenek rakétakilövőket, akkor maguk a terroristák mészárolnák le őket. Azokat a szerencsétleneket két nagy pofon érte,
1: amikor a zsidók '48-tól kizavarták őket az országuk egy jó nagy darabjából,
2: a HAMASZ tevékenysége napjainkban.
Kb. ennyi dióhéjban a sztori.
Az arabok nem túl nagy katonai géniuszok. A 67-es háborúban néhány nap alatt világraszóló vereséget szenvedtek. 4 arab állam létszámfölénnyel orosz tankokkal képtelen volt elfoglalni Izraelt.
Tehát inkább annak van értelme, hogy arra alapoznak, hogy Izrael nemzetközi szinten rossz színben fog feltűnni a katonai fölényével való visszaélés miatt egy kisebbséggel szemben. Az is előfordulhat, hogy Izrael gazdasági szankciókra számíthat, főleg, ha Usa kihátrál.
Nos, ezen én is elgondolkoztam. Először is elmondanám, hogy nem szeretem sem a zsidót, sem az arabot, szerintem egykutya. Mikor hallottam erről az "eseményről" akkor lehülyéztem a palesztinokat. Ez a nép hülye, és terroristái is tisztára agyalágyultak. Pont most kellett lőjenek? Pont mikor a nyugati hatalmak is azt kezdik gondolni, hogy jó lenne egy független Palesztina?
Ezután a rakétázás után jó időre letehetnek arról, hogy bárki elismerje őket függetlennek. Az a terrorista szervezet hülye vagy áruló vagy mind kettő. Ezzel pont a zsidók kezére játszott, mivel a zsidók vannak a legjobban a független Palesztina ellen.
Egyszerű kommunikáció az oka a dolognak.
Befelé bizonyítja a többi radikális palesztin szervezetnek, hogy ő a góré aki tényleges is harcol a zsidók ellen, a mérsékeltetnek hogy az tárgyalások nem érdeklik a külvilágot csak az ide oda lövöldözgetés, amit hát a hazai olvasó szemszögéből nézve igaz is.
Kifelé meg a külső szponzoroknak demonstrálja demonstrálja, hogy a pénzt helyesen költi el és hogy mindig ő a góré. Izraelnek azt, hogy nem alkusznak ők és ők a górék a palesztin térfélen. A külvilágnak meg kilátástalan szabadságharc címén adagolják le a dolgot.
Ugyanis a rakétáknak semmi haszna sincsen katonai szempontból, vagy mellé meg, vagy kivédi Izrael ha meg mégse gyorsan elmenekíti a lakosságot meg a sérülékenyebb cuccokat máshova.
Egyszerűen csak provokáció az izraeli kormány felé. Ha nem lép semmit a rakéta és egyéb támadásokra, azt a választópolgárok nem szokták szeretni. Sehol a világon nem tolerálja azt nagyon a nép, hogy őket éppen gyilkolná valaki a kormány meg malmozik.
Ha meg visszalő akkor a Hamasz által telepített kilövőállomásokat kénytelenek lesznek valamely iskola vagy kórház tetejéről leszedni rakétákkal. Ami minden figyelmeztetés és előzetes értesítés ellenére halálos áldozatokkal jár. Egy esetleges szárazföldi offenzíva meg még inkább. A globális közvéleménynek meg könnyű eladni, hogy a vérszomjas zsidók a demokratikus szerveződéseket ilyen módszerrel kezelik. Legrosszabb esetben csak elkeseredett szabadságharcokat akadályoznak meg ily módon hogy őseik földjét visszaszerezzék.
hjam1029 :
A Hamasz nem akar békét, hanem Izrael elpusztítására törekszik, csak kispályások hozzá, ezért használják élő pajzsként a lakosságot a gázai övezetben. Ugyanakkor azt ne felejtsük el, hogy a Hamasz sosem jutott volna hatalomra, ha létrejön a palesztin állam, aminek fő gátja az volt, hogy a mérsékelt és tárgyalóképes izraeli miniszterelnököt, Ehud Barak-ot, leváltva az izraeliek megválasztották a szélsőséges Ariel Sharon-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!