Munkahelyemen nem engedik az embereket szabadságra pedig már az év 6. hónapjában járunk. Viszont túlorázni kötelező. Ha jól tudom időarányosan kötelesek kiadni. Hol lehet ezt bejelenteni? 2000 embert foglalkoztató multi.
munkaügyi felügyelet
NAV
esetleg munkaügyi központban érdeklődni még egyéb érdekvédelmi szervezetek felől.
ha ügyet csinálsz belőle, előbb vagy utóbb kiderülhet ki nyomta fel őket, okosan csináld, és akkor hátha szerencséd lesz, és kiadják azt, ami törvény szerint jár/na !
Mi van a szerződésben? Ha van olyan.
Mi az hogy túlórázni kötelező????? Azt kifizetik?
Én is úgy vagyok, hogy nincs szabi (vagyis lehet, de akkor az levonással jár)
"Multikkal nem szabad szóba állni. Azok megnyúzzák a dolgozót."
Mert aztán a magyar kisvállalkozó az babusgat, meg több százezres béreket ad, teljesen bejelentve, mi? Egy kutya mindkettő, a multi legalább bejelent teljes fizetésre.
"" Ha jól tudom időarányosan kötelesek kiadni.""
Nem kötelesek időarányosan a szabadságot kiadni. De ajánlott.
Én is egy multi cégnél dolgozom viszont nálunk kiadják a szabadságot év közben ,- sőt nálunk a műszakvezető szokott szólni ha valakinek időarányosan sok a szabadsága és megkérik, hogy ha lehet vegye ki a felhalmozott szabadságokat. Ezt nálunk azért csinálják mert ha a szabadságok feltorlódnak az év végére egyszerre sokan szeretnének szabira menni.
Amit nálatok csinálnak az már rabszolgatartás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!