Mennyire korlátozzák a szabad verseny szellemiségét, a szociális juttatások, ingyenes egészségügy, ingyenes oktatásügy?
És hogy kell megversenyezni?
Fogalmazásversenyen?
Úgy, hogy te győzz. És a győzelmet az jelenti, hogy több pénzed van.
Magyarországot a szabad verseny tette tönkre.
Nem értem, hogy mi szükségünk lenne rá.
Én még nem tudom mit gondoljak, ezzel a kérdéssel is arra szeretnék rájönni, hogy milyen összefüggés van a szabad verseny és a szociális juttatások között.
Nem kell összefüggést keresni!
De minden társadalomban vannak öregek, betegek, munkanélküliek, árva gyerekek,stb. azokat egyetlen társadalom sem hagyhatja éhen halni.
Aki nem tud dolgozni, azt segélyezni kell. Vagy segíteni neki munkát találni.
A szabad verseny is képes erre. Az USA-ban nincs ingyenes egészségügy, se ingyenes oktatásügy, de vannak magánbiztosítások és a szülők összegyűjtik a pénzt a gyerek iskoláztatására. Ráadásul ha több egészségszolgáltató versenyez egymással, akkor azzal nő a költséghatékonyság, mivel versenyre kényszerítik egymást, így meg nő a színvonal.
Az a baj, h idióta vagy.
A szabad verseny meg kapitalizmus nem azt jelenti, h akkor ész nélkül mindent lehet, a piacot szabályozni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!