Fehéroroszország miért nem csatlakozik Oroszországhoz?
Egy 2004-es könyvben olvastam, hogy a fehéroroszok nagy része támogatná az Oroszország részévé válást, akkor ez miért nem történik meg?
Gyakorlatilag nincs semmi különbség az oroszok és a fehéroroszok között, s Oroszország mostanában úgyis terjeszkedő kedvében van.
Az angol Wikipédia szerint az ország legfőbb exportpartnere Oroszország (35,4%), míg onnan a legfőbb importpartner is ő (59,3%).
Miért lenne ez jó nekik?
Jobb egy szuverén államban élni, mint egy birodalomban, ahol idegen sóhivatalok utasítgatnak.
Szia!
Nem tudom hányadszorra írom le itt Gyiken(egyébként tényleg csak azért hogy megmutassam, van egy kicsi rálátásom a helyzetre, tényleg nem nagyképűségből vagy okoskodásból), de édesanyám belorusz, én is 3 hónapot éltem ott, Minszkben.
A mostani helyzetben egyáltalán nem akarnak csatlakozni a Nagy Medvéhez, a kinti rokonok is mondták, sokkal jobb egy viszonylag szuverén államban élni, mint beolvadni... Már az is elég szomorú hogy a belorusz nyelv konkrétan kikopott a használatból, és felváltotta az orosz- egyébként meg a nép akarata nem feltétlenül az, mint Lukashenkaé, de gyakorlatilag úgy beágyazta magát a törvényekkel az elnöki pozícióba, hogy teljesen felesleges lenne bármit tenni a leváltásáért, és lehetetlen is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!