Scarlett Crusader kérdése:
Egyáltalán miért kerültek a Szovjetunió széthullása után orosz többség által lakott területek Ukrajnához?
Figyelt kérdés
Szóval nem értem a lényeget. Miért volt ez jó?
Esetleg a ruszkik előre eltervezték, hogy a széthullás után, amikor majd újra megerősödnek, majd szépen bekebelezik Ukrajnát az orosz kisebbség megvédése címszóval?
2014. ápr. 24. 20:38
1/9 anonim válasza:
Szojvet UNIÓ!
Magában foglalja a választ is!
2/9 anonim válasza:
A Szovjetunió is kisebb körzetekre, tagköztáraságokra oszlott, amik részlegesen önállóak voltak pl. Ukrán Tagköztársaság, Észt Tagköztársaság stb. és ezekből lettek független államok a Szovjetunió bukása után. Sztálin az 50-es évek elején a Krímet, és Donyecket az Ukrán tagköztársasághoz csatolta, gondolom az adminisztráció könnyítése miatt.
3/9 A kérdező kommentje:
Köszi 2-es.
2014. ápr. 24. 21:17
4/9 anonim válasza:
Én úgy hallottam, Hruscsov meggondolatlanul odaajándékozta a Krímet, mivel diktatúra volt senki nem mert ellent mondani. Bár lehet nem Hruscsov volt.
5/9 anonim válasza:
És azt tudtátok, hohy odadták KP-ért Alaszkát!?
7/9 anonim válasza:
Eladták a ruszkik az amcsiknak!
akkor még nem tudták micsoda kincs!
Nem volt ilyen igény és tudás..és..és..bakker!
8/9 anonim válasza:
ha anno nem adtak volna el Alaszkat az amcsik elvettek volna toluk
9/9 Jeffrey Spender válasza:
Hruscsov is csak azon volt, hogy minél több kárt okozzon az oroszoknak.
Gorbacsov politikai súlya nullázódott az 1991-es augusztusi puccs után, de ez nem az ő hibája volt, ellenkezőleg, azt szerette volna, ha átrajzolják a határokat, Oroszország javára.
Jelcin meg egy alkoholista vadbarom volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!