Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Ki tud többet Izraelről?

David82 kérdése:

Ki tud többet Izraelről?

Figyelt kérdés

Nem rég látott napvilágot egy vetélkedő, amelyet néhány magyarországi gimnáziumban játszanak. A vetélkedő célja: "Ki tud többet Izraelről."

Kíváncsi lennék rá, hogy ti, mint GyK hozzászólók mit tudnátok elmondani, illetve részt vennétek-e egy ilyen versenyben.

Természetesen, mivel magyarok vagyunk, a legtöbbet saját hazánkról kell tudnunk a honfoglalástól kezdve az 1222-es aranybulláig, az egri csatától mohácsig, vagy egészen a felvilágosodásig, az 1848-as szabadságharcról, Kossuth, Petőfi, Deák Ferenc, Széchenyi, és még sorolhatnám a neveket és eseményeket, amelyek hazánk történelmét összefoglalják.

De ki tud valamit más országokról, illetve Izraelről? A terület, amit tulajdonképpen szentföldnek neveznek, a bibliai eseményeknek adott színteret. A Tóra, vagy másnéven Ószövetség egy jelentős történelmi korszakot ölel át Izrael történelmében "A teremtés könyvétől egészen Malakiás könyvéig." Ide tartozik még az Evangélium is, ahol a 12 tanítvány jelképezi a 12 törzset.

Ezeken kívül nagyjából én annyit tudok Izraelről, hogy az állam 1949-ben jött létre, földrajzilag, és hivatalosan is Európához tartozik. Maga az ország létrejöttét a cionizmus eszmének köszönheti, ami arra hivatott, hogy az izraelitáknak adja azt a földet, amelyet Isten a szövetség részeként nekik ajánlott. Ebbe belegondolva minden népnek szüksége van egy hazára, ahol szabadon élhet, ez így igazságos.

Ti mit tudtok, illetve mit gondoltok Izraelről?

2014. márc. 8. 20:22
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
43%
Ország azért jött létre mert a Papát megállitották 45-ben (sajnos) egyébként ha nem igy lettvolna valószinü a pingvinekkel élnének egy jégkunyhóban az Antarktiszon,vagy arccal lefele úsznának a Mediterrán tengeren.Szüksége van egy országra persze,de nem ott ahol már más is lakik és kitúrja őt onnan...
2014. márc. 8. 20:31
 2/25 anonim ***** válasza:
86%

"földrajzilag, és hivatalosan is Európához tartozik"

Ebből egyik sem igaz, ez a mese nagyrészt annyiban merül ki, hogy sportban inkább az európai csapatokkal rakják őket össze, mert nem lenne túl fasza, ha pl. Iránnal kellene játszaniuk.

2014. márc. 8. 20:33
 3/25 A kérdező kommentje:
Kissé vicces válaszod volt. Ha hiszed, ha nem, én olvastam Szálasi Ferenc: Hungarizmus c. könyvét, természetesen pusztán kíváncsiságból, és az utolsó szó jogán elmondott beszédében az mondta, hogy támogatja a cionizmust, amennyiben ez arra irányul, hogy az izraelitáknak legyen egy saját országuk, és oda menjenek. Az ő részéről népirtásról elvileg szó sem volt, és nem szerepelt a terveiben más nép elpusztítása. Mielőtt valaki párhuzamot vonna a szélsőjobb és köztem, el kell mondanom, a politikai semlegesség jellemző rám, szeretek mindent átolvasni, mielőtt elhamarkodottan ítéletet mondanék valakire. Ugyanígy olvastam Marx néhány könyvét is (persze nem végig, mert hosszú) ezt is kíváncsiságból. Ettől függetlenül én helyeslem Izrael állam létrejöttét.
2014. márc. 8. 20:43
 4/25 anonim ***** válasza:
73%

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

http://www.youtube.com/watch?v=BqX3ElKlM8I

azt hiszem ezek a képek többet mondanak a szavaknál

Ez Izrael.

2014. márc. 8. 20:48
 5/25 anonim ***** válasza:
14%

"Természetesen, mivel magyarok vagyunk, a legtöbbet saját hazánkról kell tudnunk a honfoglalástól kezdve az 1222-es aranybulláig, az egri csatától mohácsig, vagy egészen a felvilágosodásig, az 1848-as szabadságharcról, Kossuth, Petőfi, Deák Ferenc, Széchenyi, és még sorolhatnám a neveket és eseményeket, amelyek hazánk történelmét összefoglalják. "

Most ezzel azt akarod bizonygatni, hogy Ó, te aztán biztosan nem vagy buta?

"Ezeken kívül nagyjából én annyit tudok Izraelről, hogy az állam 1949-ben jött létre, földrajzilag, és hivatalosan is Európához tartozik. Maga az ország létrejöttét a cionizmus eszmének köszönheti, ami arra hivatott, hogy az izraelitáknak adja azt a földet, amelyet Isten a szövetség részeként nekik ajánlott."

Keveset tudsz, de annak a nagy része is téves. Egyébként ezekkel az információkkal sokra nem mész, minden nép valami hasonlót talált ki magának. Beleértve a magyar népet is. De attól még ugyanúgy bullshit az egész.

"mit gondoltok Izraelről?"

Hogy jön ide az, hogy mi a véleményünk?

Szerintem ez csak a mai kommentvadász provokatív trollkérdés. Semmi érdemleges információt nem tartalmaz, és a kommentek nagy része sem fog.

Egyébként, számomra kevés érdektelenebb információ van, mint a különböző népek különböző bullshit történetei. A legtöbb még önmagának is ellentmond. Szerintem sem az én életemet, sem másét sem segíti érdemben az, hogy meséltek nekünk a a honfoglalásról, vagy éppen a bibliáról. Ugyan úgy unalmas, haszontalan információ.

2014. márc. 8. 20:55
 6/25 anonim ***** válasza:
44%

"Szerintem sem az én életemet, sem másét sem segíti érdemben az, hogy meséltek nekünk a a honfoglalásról, vagy éppen a bibliáról. Ugyan úgy unalmas, haszontalan információ."

Akkor pl.: ha valaki nem élt a kommunizmus alatt de a szüleit a kommunisták ölték meg akkor ne is érdekelje? Vagy akkor a holokauszt áldozatainak sem jár a pénz mert már kb 60 év eltelt azóta. Vagy netalán Izrael mire hivatkozva írtja a népet? Csak nem egy több ezer éves mesekönyvre?

2014. márc. 8. 20:57
 7/25 anonim ***** válasza:
A CIA!
2014. márc. 8. 21:07
 8/25 anonim ***** válasza:
23%

"Akkor pl.: ha valaki nem élt a kommunizmus alatt de a szüleit a kommunisták ölték meg akkor ne is érdekelje? Vagy akkor a holokauszt áldozatainak sem jár a pénz mert már kb 60 év eltelt azóta. Vagy netalán Izrael mire hivatkozva írtja a népet? Csak nem egy több ezer éves mesekönyvre?"

A kommunizmus tényleg megtörtént, sőt a jelenben is létező dolog, tehát nem mese. Azt meg nem értem, hogy hogy érted, hogy valakinek a szüleit A kommunisták ölték meg. Úgy érted, hogy a világ össze kommunistája egyszerre? Vagy egymás után egyenként? Egyiknek sincs túl sok értelme... Szóval gondolom, hogy úgy érted, hogy valakik megölték, akik magukat kommunistának mondák, vagy valaki annak mondta őket.

"a holokauszt áldozatainak sem jár a pénz mert már kb 60 év eltelt azóta"

Itt kezd igazán mókás lenni a válaszod! A holokauszt áldozatainak soha nem is járt semmilyen pénz, mivel ők meghaltak. Egyszerű logika.

"Vagy netalán Izrael mire hivatkozva írtja a népet"

A Bibliára, ahogyan azt a kommentemben is írtam. Ami egy képtelen baromságokból összeállított, önmagának is sorozatosan ellentmondó mesekönyv.

2014. márc. 8. 21:20
 9/25 anonim ***** válasza:

"Vagy netalán Izrael mire hivatkozva írtja a népet"

Itt azért megjegyezném, hogy a te gondolatmenetedbe illesztve írtam az előbbi válaszomat. Nyilván nem a Bibliára hivatkozva ölnek meg senkit, legalábbis közvetlenül nem. Az országot arra hivatkozva alapították.

2014. márc. 8. 21:22
 10/25 anonim ***** válasza:
50%

Ez a hír már márciusi, csak tegnap Morvainak volt új.

Ha én itt leírnám, hogy mit tudok és mit gondolok Izraelről, akkor kitiltanának.

2014. márc. 8. 21:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!