Progizo kérdése:
A kisoroszok (ukránok) és fehéroroszok (beloruszok) miért nem Oroszországhoz tartoznak?
Figyelt kérdés
Pedig történelmileg, kulturálisan inkább illenek oda, mint pl. az EU-ba. Miért van akkor ez a megosztottság náluk, hogy hová tartozzanak?2014. márc. 7. 14:17
1/9 anonim válasza:
A szovjetunió alatt odatartoztak ahogy megbukott a rezsim, úgy vált mindenki függetlenné, Már Ukrajna is nyugatiasabb, mint Belarus, mondhatni Ők a mini SZU.
2/9 anonim válasza:
Történelmileg a Lengyel-litván Nemzetközösséghez tartoztak, az oroszokhoz csak azután, hogy háromszor is feldarabolták Lengyelországot.
5/9 anonim válasza:
Jó tanács: menj el Kijevbe. Estefelé ülj be egy kocsmába. Rendelj egy vodkát. Menj oda egy társasághoz. Aztán kérdezd meg tőlük ugyanezt. Felépülésed ideje alatt lesz elég időd tanulmányoznia történelmet és a jelenlegi politikát, hogy többet ne kérdezz hülyeségeket.
6/9 anonim válasza:
Belorusz és ukrán felmenőim is vannak, és jól írta az utolso, eleg hamar kozeli ismertseget kotnel az asztallal ott ezzel a hozzáállással... Megkerdezhetem, honnan vetted ezt a baromsagot,hogy kisproszok?? Szerintem egy honfitársunk sem örülne neki, ha lekisosztrakoznak, csak mert a monarchia idején a két ország története jórészt közös volt..De Belarusz és Ukrajna litván hatáskörű is volt ám. Hová kuldhetem a torikonyvet?
7/9 A kérdező kommentje:
#6.: "Belorusz és ukrán felmenőim is vannak, és jól írta az utolso, eleg hamar kozeli ismertseget kotnel az asztallal ott ezzel a hozzáállással... Megkerdezhetem, honnan vetted ezt a baromsagot,hogy kisproszok??"
Az Új Magyar Lexikonban is így olvasható, mint az ukránok másik neve, valamint:
De jól van, ha ennyire az EU a szívük vágya, ám legyen, de Kárpátalját adják vissza Magyarországnak.
2014. márc. 8. 09:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!