Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Svájc mi jogon korlátozza az...

Svájc mi jogon korlátozza az uniós bevándorlást, ha rengeteg uniós előnyt élveznek tagság nélkül?

Figyelt kérdés

Svájc nem az EU tagja. Ennek ellenére pl vámunió előnye, Schengen előnye, és még sorolhatnám, erre kvótát vezetnek be. Megértem, hogy elegük van a bevándorlókból, stb stb, és tényleg jól csinálják, hogy kímélik az országot...de akkor milyen jogon élvezik az EU előnyeit tagság nélkül?

Mert ha jól tudom, akkor most az unió azt akarja elérni (mert eléggé berágtak Svájcra), hogy vagy legyen EU-tag, vagy nem, de akkor felejtsék el a vámuniót meg az összes többi nekik járó előnyt is, amit az ő kvázi tagságuk révén az állampolgáraik élveznek.

Nektek mi a véleményetek erről? Svájc miért lett ilyen kétszínű? Kvóta is meg EU-s dolog is kell?

2014. febr. 28. 21:39
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

"Mert nincs szükségük bűnöző, élősködő aljanépekre. Ezek egyébként nem európaiak."

Meg amikor a bilibe lóg a kezed. A "nem európai", szerinted aljanépek Ázsiából és Afrikából kombináltan kevesebb bevándorlót adnak, mint Portugália egyedül.

Tudod tőlünk nyugatabbra képesek mást is látni, nem csak a kinézetet, és hoztak egy gazdasági döntést, ami ezerszer inkább a portugál szakácsok meg a magyar takarítók ellen szól, mint a 2 milliós bevándorlócsoportból kevesebb, mint 170e-t kiadó muszlim+afrikaiak ellen (a portugálok egyedül 230e-n vannak).

2014. márc. 1. 11:47
 12/12 anonim ***** válasza:
már előre le volt fektetve,hogy korlátozhatják ezen országok polgárai bevándorlását! erre hivatkoztak.ha ugy tudom,a munkanélküliség országon belül valamennyit nő. ugye az ott lakóknak kéne dolgozni és nem folyton újakat beengedni. ez logikus.
2014. ápr. 9. 12:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!