Hitler mit gondolt a fogyatékos emberekről? (többi lent)
Pontosan. A náci állam nem ismerte a szolidaritást, ők a fogyatékosokra genetikai hulladékként tekintettek, miközben maguk a nácik azok. Egy fogyatékos ember élete sem szenvedés, ők is lehetnek boldogok. Pl. egy kutya sokkal kevésbé intelligens, mint egy fogyatékos ember, mégsem öljük meg a kutyákat vagy sajnáljuk őket amiatt.
A fogyatékkal élőket be kell illeszteni a társadalomba, mert sokuk tud dolgozni a saját keretei közt.
A náci hozzáállás (amely ugyanaz, mint a kapitalista), hogy a fogyatékosok értéktelenek pedig minden tekintetben teljesen erkölcstelen és emberietlen. Egy társadalomnak kötelessége áldozatokat vállalni a szerencsétlen emberekért, ettől leszünk valakik, nem attól, hogy gyengéket eltaposunk. Szerintem gerinces ember nem úgy gondolkozik, mint a náci barbár vadállatok.
Hát nagy biznisz a gyógyszer, az tuti
Ja, a kérdésre válaszolva: állítólag azt csinálták amit a második írt, de hogy mi az igazság, azt nem tudom. OLvastam róla egyébként. Még ilyen plakátok is voltak.
Ha beírod googleba hogy nazi eugenics propaganda, és utána a képekre kattintasz, akkor láthatsz ilyeneket.
Hitler abban hitt, hogy az élet egy örökkétartó harc ahol a gyengébb elpusztul, az erősebb életben marad, csakúgy mint az állatvilágban. Hitler úgynevezett szociáldarwinista volt:
"Angliában a humángenetika mint tudomány és az eugenika mint felvilágosító propaganda-irányzat elkülönült egymástól. Az USA-ban viszont az eugenikát a humángenetika részének tekintették. 1910-ben hozták létre az Eugenics Record Office-t. 1931-ig már az USA 26 államában fogadtak el sterilizációs törvényt, amelynek alapján a gyengeelméjűek és bizonyos elmebetegségben szenvedők - saját kérésre (?) - meddővé tehetők voltak"
forrás: Wikipedia
Közösségi oldalon olvastam egy olyan kommentet, ami arról szólt, hogy a sok fogyatékos gyerek támogatása helyett inkább az önhibájukon kívül tönkrement családokat kellene azzal a pénzzel támogatni, mert hogy ők hasznos tagjai lehetnének a társadalomnak, a gyerekeik egészségesek... valami ilyesmi, pontosan nem emlékszem.
Ja, és hogy a fogyatékosok csak hátráltatják az emberiséget, és szenvedés nekik az élet, a szüleiknek szintén.(már ha vannak)
Mit gondoltok erről a hozzáállásról?
Szívtelen dolognak tartom. Akár milyen is mégiscsak az ő gyereke. Ezért egy szülőnek a legfontosabb a gyereke. Amit kapnának pénzt szerintem azt is a gyereknek adnák. Viszont az eugenika nem "náci" találmány. Az emberkísérletek pedig szintén nem csak nácik csináltak/nak. Utálom mikor mint valami szeméttárolót minden rosszat ráfognak a nácikra mikor nem is ők csinálták egyedül. Amerika körmére is rálehetne nézni.
Fema táborok például nagyon is maiak: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!