Tudnátok ajánlani valami oldalt vagy videót, ahonnan a zsidó-palesztin konfliktusról reális, nem elfogult képet kaphatnék?
Tulsagosan el van vadulva a dolog hogy az objektivitas akarmilyen kis jelet meg lehetne talani.
Nem is nagyon probalnak mar objektivek maradni.
Magyarul pl [link] ; [link] Izraeli lapok angol nyelvû oldalai ( az elsõ a legnagyobb példányszámú, olykor kissé vallásellenes ): [link] ; [link] ; [link] ; [link] ; [link] ; [link]
( zanza : [link] 2013/11/18/israeli-culture-vs-arab-culture-the-picture-that-says-it-all/ :) )
A tsahal.org már nem létezik, viszont a CaHal ( IDF, Izraeli Honvédség ) YouTube oldala: http://www.youtube.com/user/idfnadesk ; IDF hivatalos ( angol nyelvû ) oldala ( innen elérhetõ IDF blog, fb, twitter ): [link] ; Izraeli Kormány hiv. oldala ( külügyminisztéerium ): [link]
Kb ezek a fontosabb izraeli oldalak. Eznkívül lehet bogarászni az ENSZ ( un.org ) dokumentumok között, persze, kizárólag a tényközlésekre szorítkozva, mert ott is több az arab, muszlim a régebbiek között pedig a szu és provinciái. Viszont a tény, hogy lõttek-e, ki. honnan, hova, az tény.
Mint ahogyan menthetetlen az is, aki "palesztin terroristázik". Mindkettő elköveti azt a hibát, hogy csak az egyik félnek hisz vakon. Azt gondolom, hogy egyformán xarházi mindkét fél. Mindkét nép politikai "elitje" a saját népét írttatja, saját haszna érdekében, és rákeni a másik félre. De előtte persze felesküsznek arra, hogy a nép javát fogják szolgálni. Ennyit erről...
Ne oldalakat meg videókat nézegess, azok más témában sem jó források, soha.
Irány a könyvtár!
kerdezo!!
tsahal.org
ott vannak igazan vagatlan eles videok!!
Én egyeszer google-n kerestem hasonlót. Már meg nem momdom hol találtam, de volt egy olyasmi pdf, hogy Corvinus-Nemzetközi tanulmányok-Izrael-Palesztin konfliktus (nem biztos, hogy szó szerint, de talán ha beírod, megtalálod). Egyébként tényleg nem nagyon lehet ilyet találni.
Az egyik válaszolónak pedig:
Mi az, hogy a második a köcsög? Tudod te miről beszélsz? Több zsidó ismerősöm van, semmi bajom velük (főleg mert anyai ágon bennem is van zsidó vér) de amit az Izraeli politikusok művelnek, az elfogadhatatlan. És ezt nem csak a zsidózó nácik mondják, hanem sokszor maguk a zsidó emberek is (nem egyszer hallottam zsidó embertől, hogy Izrael undorító politikát folytat a palesztinokkal szmeben, sajnos). Személy szerint én is ezt vallom, mert hiába vagyok x%-ban zsidó, ha az igazság az ami... És az egyetlen amiért néha szégyellem a zsidó származásom, az pont ez. Hogy én érzem magam hülyén meg rosszul, amiért a politikusok ilyenek. És ezzel az érzéssel szerencsére nem vagyok egyedül!
kerdezo!
kuldj uzenetben mailt es kuldok par igazan erdekes fotot arrol amit a hamasz muvel!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!