Visszaüt-e a jövőben Angliának, Franciaországnak és az USA-nak több évszázados más európai (vagy akármilyek) népek iránti arroganciája?
Nem.
Ez egyáltalán nem törvényszerű, hogy a nagyhatalmak (egykor Magyarország is középhatalom volt) összeomlanak és a kis népek, országok felemelkednek.
Inkább földrajzi helyzet, politika és szerencse kérdése.
Hát nem tudom, én nem kárörvendek azon, hogy lecsupaszítják ezeket az országokat a bevándorlók, de te tudod. Szerintem elég gyerekes és visszataszító, hogy örülünk azok balszerencséjének, akikhez a legközelebb állunk, már ha azt nézzük, hogy a világ népessége milyen kulturális vonalak mentén van törve. Nekünk éppen ezeknek az országoknak a sikere lenne fontos, mert a következő pár évtizedben fel kell vennünk a felemelkedő ázsiai hatalmakkal (itt megjegyzem, hogy Kínának és Japánnak semmiféle ereje nem lenne most, ha az európaiak tőkével és technológiával nem húzzák fel ezeket az országokat, így már megint a saját hibánkba estünk, mert újabb problémát csináltunk magunknak) és ahhoz minden erő kell.
És egyébként nem azért vannak éppen leépülőben, mert arrogánsak voltak, mert ha azok lettek volna, akkor a felsőbbrendűségi tudatuktól vezérelve nem engedik be ezeket az elemeket Európába és Észak-Amerikába. Szerintem éppen az arrogancia fokozatos megszűnése és önnön érdekeink elsőbbségének elvetése vezetett oda, hogy jelenleg így állunk.
13.
Nem kárörvendek.
A mai generációk nem tehetnek őseik bűneiről.
Részben igazad van, valami kiveszett belőlük, és azért engedik be ezeket a nem kívánatos elemeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!