Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mit jelent az, hogy oroszorszá...

Mit jelent az, hogy oroszországi szociáldemokrata munkáspárt?

Figyelt kérdés

A bolsevikokat tanulom és nem értem,mert ha szociáldemokrata akkor a munkás csoportokat támogató pártok nem ? (Lenin vezérelt)

Akkor miért akart Lenin háborút ,ha a gazdaság alapból padlón volt?

Valaki segítene? Kicsit összekeveredtem :)

2013. nov. 9. 12:33
 1/4 anonim ***** válasza:

Háborút akart?

"Első intézkedése a földosztásról és a békéről szóló dekrétum kiadása volt, amivel jelentős bázist teremtett az új kormány számára." - [link]

Persze lehet, hogy megint átírták a történelmet...

2013. nov. 10. 01:33
 2/4 A kérdező kommentje:

Otthon tanulok, és a könyem és internet alapján egyszerűen lehetetlenség.. :) Mert így nem azt tanulom amit az állam szeretne.. De mivel mindenki szabadon gondolkozik és saját véleményt alkot nem tudom mi za igaz :D

Kicsit összezavarodtam..

2013. nov. 11. 09:50
 3/4 anonim ***** válasza:

Én is összezavarodtam.

A hivatalos tankönyvekben az van, hogy Lenin háborút akart?

A dekrétumokat meg sem említik, vagy csak azt állítják, hogy Lenin "kamuzott"?

Mindenesetre javaslom, hogy a vizsgákra a hivatalos tankönyvekből készülj, mert abból kapod a bizonyítványt.

Attól még lehet eltérő véleményed.

Ez van. Ilyen világban élünk.

2013. nov. 11. 18:59
 4/4 anonim ***** válasza:

Azt jelenti, hogy Oroszországi Szociáldemokrata Munkáspárt. A kérdés "alrészét" olvasván a kérdező valóban összekeveredett...de már nem érdemes válaszolni rá (kifejtve, bőven pláne nem) hiszen lehet, hogy a kérdező már nem is él. Lassan nyolc éve írta a kérdést és már tanulni biztos nem tanulja. Lehet, hogy nem is él már...

..."miért akart Lenin háborút)"...

Lenin háborút akart? Ki ellen? Kivel? Csak nem beállt volna II. "véreskezű" Miklóshoz és gyerünk a Központi hatalmak ellen?!

Sajnos a rendszerváltás óta (különösen a Fidesz-rezsim óta...) olyan hajmeresztő az iskolákban a történelem oktatása a nebulók számára, hogy az...hajmeresztő.

Én élőszóban hallottam olyan középiskolás gyereket aki azt állította, hogy Hitler azért volt okosabb mint Lenin mert Hitler könyvet írt...

No comment!

Amúgy van igazsága a srácnak (vagy a tanár bácsinak akitől hallotta) hiszen Hitler valóban írt könyvet. Valóban írt...

2021. szept. 6. 11:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!