Szerintetek ki lesz a világ vezető szuperhatalma 100 év múlva?
Hello!
Azon gondolkodtam, hogy szerintetek ki lesz mondjuk 100 év múlva a világ vezető országa, szuperhatalom.
Jelenleg az USA az, ez tagadhatatlan.
Ugyanakkor az USA válságos helyzetben van a hiteleik miatt, és más országok pedig rohamosan törnek előre.
Nyilvánvalóan az USA megmarad szuperhatalomnak, de véleményem szerint lesznek akik megelőzik egy-kétszáz év múlva.
Szerintem 100 év múlva ez lesz a helyzet:
1. CN
2. US
3. EU
4. IN
5. RU
6. BR
Szerintetek?
Ha 100 év múlva lesz még emberiség, akkor ott nem lesz szuperhatalom.
Ha a sikert a szuperhatalom elérésében mérjük, akkor száz év múlva nem lesz emberiség.
Sztem így lesz a rangsor:
1. Oroszország
2. Kína
3. Németország (EU már nem lesz)
4. Japán
5. Ausztrália
6. Brazília
7. USA (ha még lesz egyátalán)
Kínában biztosan lesznek komoly változások a következő 10-20 évben. Nem lehet ebben a korban így tartani embereket mint ott.
Nem lennék meglepve ha idősebb korunkra már 2-4 részre esne Kína...
4/5:
Németország? Na ne nevettess! Cirka 300 ezer nkm, a "többiek" összetapossák, mint egy férget! Már nem a korai új korban élünk, amikor lepkefing államok kolonizáltak kontinenseket! Az az idő elmúlt, azt a tudásbeli előny tette lehetővé! Ez a globalizációval eltűnt, azóta a tudás könnyen hozzáférhető és csak a népesség, erőforrás, méret kombó számít igazán.
szerintem meg ilyen sorrend lesz:
1. india
2. európai egyesült államok(az unió meg fog szűnni, és helyette egy egységes államszervezet fog létrejönni; igazából ez csak idő kérdése)
3. brazília
4. usa
5. kína
The Unites States of America
The Americans always win. Always.
1. Ázsiai unió (Kína,orosz,india,arabok)
2.Amerikai (USA,Kanada,mexikó)
3. Ausztrália
4.Európa (német,angol,francia)
1.Kína
2.Kanada
3.Ausztrália
4.Brazília
5.USA/Oroszország/Európai Unió(Ha lesz még akkor,bár biztos nem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!