A Habsburgok miért nem osztották fel Magyarországot több kisebb tartományra?
Tervezték.
Így nézett volna ki:
A magyar politikai elit viszont hallani sem akart ilyenről, mert területvesztéssel járt volna.
Utólag már tudjuk, hogy ha ez a térkép szerint előre felosztják az országot, akkor mégiscsak jobban jártunk volna, mintha a románok, szerbek, csehek, szlovákok húzzák meg a határokat.
A magyar politikai vezetés akkoriban sem volt elég előrelátó, csak a pillanatnyi érdekeiket nézték.
"bgv.hun ha neked probléma, hogy Magyarország nagy és szép volt valmikor régen, akkor magyargyűlölő vagy!!! Ezekután még véletlenül se nevezd magad magyarnak!"
Szerintem most is szép. Nem csak Magyarország, hanem azok a tájak is, amelyek ma már nem tartoznak Magyarországhoz. Szeretem ezeket a tájakat, és otthon érzem magam itt. Szerinted miért vesztettek volna a szépségükből, csupán mert Magyarország kisebb lett? Nem értem ezt.
Amúgy nem szívesen nevezem magam magyarnak, mert szerintem az embernek túl kell ívelnie ezen. Ez nem azt jelenti, hogy nem értékelem a közösséget (a családot is értékelem, mint közösséget), de az, hogy a nemzetiségeket ennyire kihangsúlyozzuk, az inkább korlátozó, mintsem segítő.
Rendben, elfogadom. Én szar ember vagyok. Gyűlölni való és gonosz. Az ördög ivadéka.
Ellenben te tökéletes és tisztelni való vagy, pusztán azért, mert úgy gondolod, hogy Magyarországnak imperialista törekvései kell hogy legyenek. :)
Ha egy ország a saját volt területeit szertné visszaszerezni az nem imperialista dolog, hanem igaz hazafias érzés! És politikailag most ez lehetetlen is, de ha eljön az idő mindent vissza kell szerezni! Mindig változik a világ!
ja még valami ballibekcse.Az az imperializmus, amit a kedvenc országotok az USA művel, hogy clintonné küldi a parancsot Orbán Viktortnak, bombáz a világ minden táján! De Orbán Viktor nem enged ezeknek az imperialistáknak, mindenki nem lesz a csicskásuk! Ezek a terroristák! Meg kón bandita, baromzó, clintonné!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!