Az USA-ban miért olyan gyakori, elterjedt a kábítószer fogyasztás?
A marihuána fogyasztás a fiatalok körében gyakoribb, mint a dohányzás.
A heroin, ópium fogyasztása is gyakoribb, mint Európában.
Az alsó társadalmi rétegekben teljesen elterjedt, de a felsőbb csoportokban is gyakori.
Az olcsóbb szintetikus drogok kicsit kezdik kiszorítani ezeket, de ezek is legalább olyan veszélyesek.
Az utóbbi 50 évben többet költött Amerika a kábítószer elleni háborúra, mint a kommunizmus elleni (Vietnam, Nicaragua, Grenada) és a terrorizmus elleni háborúkra (Afganisztán, Irak) együttvéve, de vesztésre áll.
Nálunk nincs ennyi banda és nem ilyen erősek. Nincsenek lőfegyverekkel felfegyverkezve, mellyel egymást és akár a rendőröket is irtják.
Az USA-ban 600 ezren vannak börtönben kábítószerrel való visszaélés miatt, ez arányaiban olyan mintha Magyarországon 20 ezren ülnének ez miatt.
Irod :
"A marihuána fogyasztás a fiatalok körében gyakoribb, mint a dohányzás.
A heroin, ópium fogyasztása is gyakoribb, mint Európában."
Ezt pontosan hogy merted le ? Nagyon hatarozottan allitod, biztosan todod is igazolni amit irtal.
Amerikai kutatások, felmérések jutottak ilyen eredményre, de azt én sem tudom, hogy ezek a kutatások, amerikai statisztikai hivatalok mennyire megbízhatók.
Sajnos idő és pénz hiányában még nem tudtam személyesen ellenőrizni :)
"Amerikai kutatások, felmérések "
Ugy nez ki csak ennyit kell mondani manapsag, es maris hitele van majdnem akarminek ami ezutan jon
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!