Miért mondják itt GYK-n egyesek, hogy Bajorország függetlenedni akar?
Miért akarna függetlenedni? Maguk a bajorok sem akarjűk, vagy max pár ember.
Gondolom ennek nincs semmi realitása.
Vagy van? Mégis miért függetlenedne Európa legfejlettebb országától?
Egy kis részük tényleg függetlenedni akar.
Pusztán anyagi , pénzügyi okai vannak, ők igen anyagias ,nem túlzás azt mondani, hogy smucig nép.
Meg a bajor vezetőség gyakran összeveszik a szövetségi vezetéssel.
Például a bajorok valami mágnesvasutat akartak csinálni Münchenbe, de ehhez kellett a központi engedély, amit nem kaptak meg azzal az indokkal hogy "ez a rendkívül drága beruházás csak a bajorok önfényezését szolgálná".
Összevesznek a többi tartománnyal?
Egyébként az a kis rész mekkora?
Tudom, hogy elég anyagiasak, de ennyire? Hogy képesek lennének otthagyni Németországot pénzért?
"ez a rendkívül drága beruházás csak a bajorok önfényezését szolgálná"
Ez miért probléma?
Én csak 1-2 bajort ismerek , de ők azt mondják, hogy elsősorban bajorok, másodsorban németek.
A mágnesvasutas dolognál meg jogosan voltak kiakadva.Ők a leggazdagabb tartomány.
Jelenleg az autópályadíjakon veszekednek a szövetségi kormánnyal.
A bajorok külföldieket sújtó autósokat sújtó sztrádahasználati díjat akarnak bevezetni.
A szövetségi kormány meg nem akarja bevezetni.
Hogy mennyi bajor akar függetlenedni azt nem tudom.
Léteznek ilyen törekvések a bajoroknál és a sváboknál is, mivel ők Németország legfejlettebb részei és rengeteg pénzt vonnak el tőlük a többi tartomány megsegítésére.
Németország szövetségi köztársaság, tehát elvileg elképzelhető, hogy szétesik, de azért ezek a mozgalmak még gyengék, a közeljövőben biztosan nem lesz ilyen.
"Mégis miért függetlenedne Európa legfejlettebb országától?"
Az az ország főleg a bajorok miatt fejlett. Amúgy a bajoroknak erős nemzettudatuk van, többségük kikéri magának, ha lenémetezed őket. Ennek ellenére nincsen az erős függetlenségi mozgalom, mint mondjuk a katalánoknál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!