Miért van ez az iszonyatos erőszak Egyiptomban?
Szinte naponta, minden egyes tüntetés után sok száz ember marad ott holtan. És még biztos nem is tudunk mindent. Nem értem, hogy a kormányerők miért és hogy tudnak ilyen gátlástalanul legyilkolni százakat, ezreket, csak azért, mert tiltakoznak. De mondjuk a tiltakozókat se teljesen értem. Miért annyira fontos nekik a tiltakozás, ha tudják, hogy jó eséllyel többet sose mennek haza.
Csak egy elrettentő példaként csatolok egy mostani hírt. (A videó már nem látható, mert közben törölték.)
A hatalomért sokan bármire képesek. Úgy jellemzik a jelenlegi helyzetet sok helyen, hogy a katonaság puccsot hajtott végre a polgárháború elkerülésére hivatkozva, most pedig polgárháborút kezdett, hogy megvédje a puccsot...
2 évvel ezelőtt az egyiptomi nép végre hosszú diktatúra után kivívta a demokráciát és most a hadsereg egy tollvonással áthúzta az egészet. Akik a demokráciáért tüntetnek, azokra rámutatnak, hogy terroristák és máris lehet lőni őket. Nem adja könnyen a hadsereg a frissen megszerzett hatalmat. De annyira elkeseredett az egész nép, hogy nem lát más esélyt, mint a végsőkig harcolni az igazukért, még akkor is, ha lehet, hogy az életével fizet.
Szóval miféle "mostani kormányt"?
A HADSEREG megbuktatta a demokratikusan megválasztott ELNÖKÖT: Mohamed Murszit! Ez egy KATONAI PUCCS!
A választók kiállnak az elhurcolt elnök mellet, (senki sem tudja azóta hol tartják fogva!) ÉS TÜNTETNEK!!!
De vannak ellentüntetők is! Ezek nyilván a sereg hívei és a rendszer fennmaradása esetén zsíros pozicióban fognak basáskodni, elnyomva a többséget.
Mint már mondtam Izráhelnek nagyon aggasztó lenne egy NEM AMERIKA BARÁT kormány...
Ezért van ez az egész!
Remélem győz a népakarat, és elbukik a BÁBKORMÁNY!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!