Volt már bármiféle pozitív tapasztalatod olyan népekkel akikkel általánosságban véve nem jó a magyarok viszonya?
Szlovákokkal , szerbekkel , osztrákokkal volt pozitív tapasztalatom.
Több pozitív volt, mint negatív.
Románokat nem ismerek.
Cigányok?
Hát ezekkel jó tapasztalatom nem nagyon volt....
Ha van rá lehetőség mindenféle kapcsolatot , kontaktust elkerülök velük.
Szlovákok: Szlovákiában soha, csak egyszer egy magyarországi szlovákkal...
Románok: igen
Cigányok: rossz az több volt, de volt jó is...
Igen. Minden említett helyen, és még sok más országba nis jártam, és mindenütt voltak jó tapasztalataim.
Sőt, azt mondanám, az emberek bárhová megyünk, sokfélék. Mindenütt akad rossz is. De a jellemző, hogy ha tiszteletben tartod a helyi szokásokat, barátságosak, segítőkészek. Ezért nekem csak elvétve voltak rossz tapasztalataim. Segítettek nekem már román cigányok is (tiszta cigány faluban), amikor sapkát emelve kértem meg egyiküket. És akadt szlovák, akit "megszelídítettem", és jó szállást adott.
A titka rendkívül egyszerű: mindenütt ösztönösen alkalmazzák a mondást - amilyen az adjonisten, olyan a fogadj isten.
Egyik általános iskolás osztálytársam cigány volt, ma is jóban vagyunk. A család tök normális, szülei mindketten dolgoznak, csak 1 tesója van. Ő is melózik, mellette levelezőn készül érettségire.
Románokat, szlovákokat nem ismerek, viszon jó pár Erdélyből jött magyart, ők mind rendesek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!