Mivel haragították magukra a németeket a zsidók?
Hallottad már azt, például ha vásárolni akartok valamit, hogy valakinek azt mondják: "ne legyél már ekkora zsidó!" ?
Na, ebban kb. benne van minden ok.
Tudod, hogy épp gazdasági világválság volt, mikor Hitler hatalomra jutott?
(ja, most épp ugyanaz van, csak a hatások még nem olyan durvák)
Kicsit belemélyültem a dologba és megnéztem az első válaszoló által belinkelt 2. részét is. Kezd érthetővé válni a dolog.
A 3. rész pedig nagyon ütős!
1. válaszoló vagyok én is
végignéztem
tanulságos volt
Én német vagyok, szóval megpróbálom a német-szemszögből elmagyarázni a dolgokat (attól függetlenül, hogy mi az én egyéni véleményem).
Hitler félt. A zsidókat sok helyen emlegetik úgy, hogy "okos cigányok". Azért kezdte el őket gyilkolni, mert a zsidó emberek befolyásosak voltak, jó üzleti érzékük révén hamar meggazdagodtak. Hitler félt, hogy a zsidó emberek túlságosan kiterjesztik befolyásukat és "letaszítják a trónról", a német gazdaságot pedig tönkreteszik, hiszen semmi sem marad német kézben. Hogy joggal félt, vagy nem, ezt döntse el mindenki maga. A tény, hogy a zsidó emberek jól tudnak üzletelni, vitathatatlan és akkortájt igencsak megnőtt a zsidó befolyásosok száma. Tehát fogta magát, és jó szónokként elkezdte buzdítani a népet a zsidók ellen. A másik tény, hogy Hitler a legkiválóbb szónokok egyike volt. Minden képességgel rendelkezett, hogy egy népet befolyásolhasson. Hatalmon volt, innentől kezdve mindenki neki engedelmeskedett (próbáltak volna nem engedelmeskedni!), tehát az alapok igencsak megvoltak. A német népre jellemző, hogy össze tud fogni az ország érdekében, így nem kellett sok, hogy az ország érdekében címszóval elkezdjék irtani a zsidókat.
Hitler azért nem a romákat kezdte el irtani elsősorban, mert nem tartotta őket sokra, butának, ostobának vélte őket, nem veszélyeztette a hatalmát a cigányság.
Hát, nagy vonalakban ennyi.
Bibó István remekül összefoglalta a témát:
Röviden: az antiszemitizmus nem a hitleri Németországban alakult ki, hanem már a középkort átszőtte. A zsidók nem akartak megkeresztelkedni, ezért a katolikus egyház ott üldözte őket, ahol tudta. Például elterjesztette a "zsidók feszítették fel Jézust" dogmát, ami erre állandó alapot is adott. Zsidók nem vásárolhattak földet, de az állandó pogromok (kitelepítések) miatt nem is érte volna meg. Ezért a zsidóság mobil, mindenhová hordozható erőforrásokra rendezkedett be, mint kereskedelem és pénzgazdálkodás. Később pedig a tudás volt a zsidóság kitörésének az egyetlen módja. De ha egy zsidó érvényesülni akart, akkor neki mindig sokkal jobban kellett teljesítenie a többieknél, hogy leküzdje azt a hendikepet, hogy ő nem keresztény. Nagyjából így alakult ki, hogy a zsidók általában értelmiségiek, értenek a pénzhez, és hogy a Nobel-díjasok 80%-a is zsidó. (A magyar Nobel-díjasok 100%-a.)
Németországban az I. világháború után el kellett magyarázni, hogy azt valójában nem a német vezérkar hibájából veszítették el, hanem kellett egy bűnbak, amire a zsidók megint kéznél voltak. Ennyi.
Tudom, ez a válasz kicsit hosszú és észérvekre épül, szóval kevésbé vonzó, mint egy kétszavas tőmondat, ami elintézi azzal, hogy a zsidók lopnak és hazudnak, és tulajdonképpen ők tehetnek a saját kiirtásukról is. De azért remélem, van, aki nem fél az olvasástól és komplexebb gondolkodástól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!