Egyiptom népe mennyire hazafias?
Úgy értem : ott is arabok laknak, szinte csak arab országokkal vannak körülvéve, az Arab Liga székhelye is Kairóban van.
Az ott élők mennyire hazafiasak? Arabnak tartják magukat, vagy egyiptominak? Szeretik a hazájukat, vagy az arab egység hívei?
Akkor nem hírdetik az arab egységet? Libanon is hazafi? bár veszélyes Szíria miatt...
Azt hittem nem egyiptominak hanem arabnak tartják magukat akik Egyiptom területén élnek
Amennyire tudom, a legtöbb közel-keleti országban a vallási kötődés messze a legerősebb; utána pedig a nagycsaládi-nemzetségi - ezeket messze lemaradva követi a nyelvi-etnikai, és legvégül az állampolgárság alapján való önazonosítás.
Tehát, ha Abu Hamidot Szuezből megkérdezed, hogy ő micsoda: előbb muszlimnak mondja magát, hogy megkülönböztesse magát mindenki mástól, aztán beszél valamit a Hamid családról. Végül elmondja, hogy arab, hogy ne keverjük össze az irániakkal, és azt, hogy egyiptomi, hogy nehogy azt higgyük, Líbiából jött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!