Az Európai únió lehet olyan mint az Amerikai egyesült államok?
Kizárt.
Az EU egy politikai , gazdasági unió ,létrejöttének egyik célja , hogy béke legyen az európai államok között.
Nem azért jött létre , hogy egy új szuperhatalom szülessen.
Az európai államoknak több száz éves múltja van ,lehetetlen összefogni őket , úgy , mint a tinédzser korú USA-t.
Európában minden országnak megvan a maga nyelve, történelme, stb... Amerikában angolul beszélnek, néhol spanyolul, és látod így is mekkora gondok adódnak...
Vagy szerinted pl. egy román vagy egy magyar milyen szívesen lakna egy hazában?
„Vagy szerinted pl. egy román vagy egy magyar milyen szívesen lakna egy hazában?”
Nézőpont kérdése. Én például szívesebben laknék egy románnal egy országban, ha mondjuk nem mi lennénk Románia.
Európa sosem lesz olyan, mint Amerika, itt száz nyelv létezik, száz kultúra, és ezt nem lehet egységbe kovácsolni.
Amerikában friss, történelmi sérelmek és saját, büszkeséget jelentő származás nélküli, jellemzően angolszász nyelvű államok alakultak, amiket ráadásul a Brit Birodalommal szembeni függetlenségi törekvés még egybe is kovácsolt.
Európában az 1000 éves múltú, és eltérő nyelvű nemzetek esetében ez kivitelezhetetlen.
Csak itt, a Kárpát-medencében négy, egymástól radikálisan eltérő nyelv találkozik össze, a germán tőből fakadó német, a szláv nyelvek közé tartozó szlovák, a finn-ugor magyar, és a neolatin/vlach román. Még csak nem is rokonai egymásnak! És ezek egymás tőszomszédságában élnek.
Melyikük adja fel sajátját a másik javára? Egy biztos: amíg én élek, addig a magyar identitás nem fog elveszni. És remélem, nem csak rajtam múlik.
8-as. Szívemből szóltál.
"Melyikük adja fel sajátját a másik javára? Egy biztos: amíg én élek, addig a magyar identitás nem fog elveszni. És remélem, nem csak rajtam múlik."
Nem vagy vele egyedül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!