Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Lengyelország miért járult...

Lengyelország miért járult hozzá Trianonhoz?

Figyelt kérdés

Ők is az aláírók között voltak, akik hozzájárultak Trianonhoz. Ha külső nyomásra is csinálták, akkor is visszautasíthatták volna. Horthy sem támadta meg a lengyeleket, pedig Hitler parancsolta neki.

Nincs bajom a lengyelekkel, kedvelem őket, de ennyit ér nekik az 1000 éves magyar-lengyel barátság?

2013. ápr. 14. 14:03
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

"ma 09:05"

A külföldön dolgozó lengyelekről beszéltünk. Ami bőven elég volt, hogy ne akarjam megismerni őket jobban. Nyugat-Európában pedig lassan több lengyel él, mint Lengyelországban. Ha van egy munkahely és egy lengyel beteszi oda a lábát, akkor rövid időn belül lesz ott több is, akik lexarják, hogy magyar vagy, kiközösítenek, sőt még durvább eszközöket is igénybe vesznek, hogy a helyedre egy rokont vagy egy havert betegyenek.

Amit meg elmondtál kb. minden népre elmondható. Horvátországban engem kb, ugyanilyen szeretettel fogadtak.

2013. ápr. 16. 10:21
 12/16 A kérdező kommentje:
Utolsó: Lehet hogy te is csak általánosítasz.
2013. ápr. 16. 12:48
 13/16 anonim ***** válasza:
Nem, lehet, hanem biztos, hogy általánosítok. De ez kb. ugyanolyan, mint 1000 éves barátságról beszélni.
2013. ápr. 16. 16:58
 14/16 anonim ***** válasza:

"Fél Európa utálja őket? Miért vagy ebben biztos?"

Onnan, hogy nyugaton élek, és ismerem őket. Csapatostul kivándorolnak, elfoglalnak egész városrészeket, képtelenek beilleszkedni, leszívják az ellátórendszert. Csak annyiban jobbak a románoknál, hogy nem lopnak annyit.

2013. ápr. 16. 20:18
 15/16 mustafa33 ***** válasza:

Én nem azt mondtam, hogy utálnak minket. A "megőrzésre" mondtam, hogy legenda.

És jobb lett volna nekik adni amit igényeltek. Nekünk meg azt amit mi igényeltünk. Milyen szép lenne a közös határ a Chopok csúcsán ☺.

Egyébbként valóban kedvesek a határ menti falvakban (a másik oldalon). Ha még velük énekled a Goraľu ci či ne žal, goraľu vroč še do haľ... akkor három napig szpirytusban pácolnak ☺.

http://www.youtube.com/watch?v=u0hfPwfpgU4

2013. ápr. 16. 22:28
 16/16 mustafa33 ***** válasza:
2013. ápr. 16. 22:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!