Ekkora kés lehet a zsebemben Ausztriában?
Egy előző kérdésben már valaki kérdezett hasonlót.
Egy ottani válaszoló válaszát tudom adni kérdésedre:
"KVAZAR válasza:
Általam hitelesnek vélt forrásból:
,,Az osztrák törvényekben nincs külön szabályozás a késekre vonatkozóan.
A kés, mint a fegyver kategória része, az alábbi megfogalmazásba esik bele:
a fegyver olyan tárgy, amelyek jellegüknél fogva arra irányulnak, hogy az egyén támadási- vagy védekezési képességét alkalmazásuk révén megszüntessék vagy csökkentsék.
Amennyiben egy eszköz ebbe a kategóriába esik, tiltott ill. engedélyköteles.
Tehát amennyiben egy kés nem fegyver jellegű cél elérése érdekében készül,
(pl. marokkés), ill. nem alkalmazzák bűntény elkövetésére, akkor tartása Ausztriában
nem törvényellenes."
Ugyan a szöveg tartásról szól, de tudtommal viselni is lehet. Szerencsére Ausztriában értelmesebbek a jogszabályok."
Egyébként hozzáteszem, hogy a fenti szöveget nem venném 100%-nak. Lehet, hogy azóta változtak a jogszabályok.
Másrészt ha belépsz magánterületre pl: Posta, Iskola, vagy akár egy cukrászda akkor ha a házszabály nem engedi akkor nem viselhetsz kést, hiába engedi a törvény, mivel ez magánterület más szabályok vannak.
Ez természetesen nem azt jelenti, hogy ha magánterületen vagy, akkor üzemeltethetsz pl: droglabort mert azért ugyanúgy bevisznek.
Másrészt meg minek neked kés az osztrákoknál?
Nincs mitől félned, igaz bunkók és ha nem beszélsz németül le se szarnak, de inkább ők félnek tőlünk kelet európaiaktól.
Ha nálad van egy svájci bicska azért tuti nem visznek be a rendőrök, de ha nálad van egy átlagos (nem összecsukható kés) azért az már ad némi gyanút.
Egy svájci bicska, vagy egy összecsukható bicska még mindig könnyebben szállítható és kimagyarázható a rendőröknél, mint egy disznóölőkés.
Mindenesetre, ha nem csinálsz feltűnő dolgot akkor a rendőr se baszlak, a zsebedbe meg főleg nem néz bele.
Ha már van nálad bicska akkor viselkedj átlagosan, ne hívd fel a figyelmet magadra.
A korod miatt pedig főleg nem hordanék bicskát, mert felbasz valami hülyegyerek a suliból első reakciód lesz, hogy leszúrod.
Márpedig nem hiszem, hogy sitten akarsz megdögleni, szóval inkább ne hordj kést magaddal, hacsak nincs qva nagy önuralmad.
Ha meg olyan helyzetbe kerülsz, hogy használni kell érdemes ismerni az osztrák jogszabályokat, mert itthon megvédheted magad, de nem okozhatsz nagyobb sérülést, mint aminek az elhárítására törekedtél, lehet osztrákoknál még annyit se lehet...
Köszönöm a választ, de szerintem félreértettél.A szavaidból azt vettem ki,hogy te azt hiszed, hogy én Ausztriában lakon.
Nem.Magyarországon lakom,nagybátyámhoz mennék ki egy hétre Ausztriába.Bicska azért lenne nálam hogy a "hétköznapi feladatokat" ellása.
Hát ha nem adsz rá okot a rendőr oda se megy hozzád alapból.
Engem pl: egyszer sem igazoltattak még.
Egyszer állítottak meg, mert kiégett a hátsó lámpám, amit észre se vettem P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!