Orosz kiejtést itthon meg tudom nagyon jól tanulni?
Szeretnék itthon elkezdeni oroszt tanulni, nem is a nyelvtannal van a baj, mert azt be lehet seggelni.
A kiejtéssel vannak problémák.
Ha megpróbálok valamit kiejteni, akkor kb minden mássalhangzó végéhez hozzárakok egy J betűt....ez hiba? Mert az orosz egy csomó msh.-hoz J betűt rak.
Melyik betű mit lágyít?
Mindent vagy csak pár betűt?
Ami a legnagyobb probléma, az a hangsúly. Nem tudom eldönteni, h pl a tvoja mikor tvájá és mikor tvojá....
Stb.
Nagyon nehéz ezt tanár nélkül egyedül megtanulni? Csak németül meg angolul tudok, az nem tudom menyibe segít.
Német és angol nem segít az oroszban egyáltalán, kivéve azt a pár kölcsönvett szót.
"Egyáltalán mikor kell egy mássalhangzó végéhez, vagy a SZÓ végéhez j betűt rakni?"- Ezt a kérdést nem értem, át tudnád fogalmazni, példákkal ?
Olyan könyvet használj, amelyben van hangsúlyjelölés, azaz ékezet. Az igazít el a kiejtésben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!